Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predivno

Nakon raka vrata maternice rekli su joj da neće moći imati djecu, a ona je rodila blizance!

Privatna arhiva
21.01.2020.
u 13:31

41-godišnjakinja je nakon borbe s rakom vrata maternice i vijesti da nikada neće moći imati djecu, rodila i to - blizance!

Rebecci Allen većina cerviksa je uklonjena nakon dijagnoze raka 2017. godine, te joj je rečeno da će, ako ostane trudna vjerojatno pobaciti. Blizu četrdesete, sama u borbi s rakom ova HR menadžerica plašila se da nikada neće imati djecu, ali onda je upoznala Andrewa Kirkwooda u pubu samo dva dana nakon svoje operacije i rekla je kako je odmah znala da je on taj, priča za Daily Mail.co.uk.

Foto: zvonimir ferina

Par koji živi u Norfolku počeli su raditi na djetetu samo šest mjeseci nakon što je Rebecca ozdravila, ali nisu imali sreće - imala je spontani pobačaj. Ipak, kratko nakon toga saznali su da je ponovno trudna i da će roditi blizance

Luna i Seren rođene su u lipnju prošle godine hitnim carskim rezom nakon 34. tjedna trudnoće, a liječnici su bili u strahu da će ili djeca ili majka umrijeti tijekom poroda.

Foto: zvonimir ferina

"Kada sam dobila dijagnozu raka cerviksa rečeno mi je da nikada neću moći imati djecu. U dvadesetima i tridesetima sam jako puno radila, ganjala sam veliku plaću i poziciju na poslu. Palila sam svijeću na oba kraja kako bi se reklo, partijajući po noći i radeći tijekom dana - dijete se ne bi uklopilo u moj raspored. Nakon što sam dobila rak shvatila sam da ništa više nije važno i htjela sam postati majka. Bila sam u kasnim tridesetim, sama s rakom, a to nije bio baš neki opis za pronalaženja partnera na Tinderu. Svejedno, htjela sam pronaći partnera i osnovati obitelj."

Allen je toliko radila da je zaboravila obavljati redovni papa test koji može pokazati promjene na cerviksu. Tek kada ju je liječnik upozorio da ga nije radila godinama, otišla je na testiranje, a samo tjedan dana nakon dijagnosticiran joj je rak u ranom stadiju. Operacija uklanjanja cerviksa uzrokuje nemogućnost trudnoće, spontane pobačaje, probleme s bebom, ali Rebecca je ipak uspjela ostvariti svoju želju.

Foto: zvonimir ferina

O svom suprugu, Rebecca kaže: "Znala sam odmah nakon par dana da je on taj tako da smo samo šest mjeseci nakon moje operacije počeli raditi na bebi." Četiri mjeseca pokušavali su začeti, a onda je imala spontani pobačaj. Samo mjesec dana nakon ostara je trudna prirodnim putem i šokirala se kada je saznala da nosi blizance.

"Kada sam drugi put ostala trudna čak 8 tjedana očekivali smo loše vijesti na pregledu jer sam imala visoko rizičnu trudnoću, pa smo se dogovorili da nećemo gledati ultrazvuk na ekranu - zatvorila sam oči i plakala. U sobi je bila tišina, pa sam odmah posumnjala da bebino srce ne kuca, a sestra je rekla da pogledamo - kucaju čak dva srca."

Liječnici su staviti privremeni šav oko cerviksa kako bi ga zatvorili, pa je morala roditi carskim rezom nakon 34. tjedna trudnoće jer je obilno krvarila. Bebe i mama imale su 50 posto šanse da umru tijekom poroda. Ipak, dva sata nakon Allen se probudila iz anestezije i otišla vidjeti djevojčice.

"Osjećam se nevjerojatno da imam blizanke. Biti mama je najstrašnija i najteža stvar koju sam radila, ali je odlična - ne bih to mijenjala za ništa."

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije