Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrijedilo je čekati

Imala je šest spontanih pobačaja, a sada napokon rodila svoje 'čudesno dijete'

Nicola Guinness
17.01.2020.
u 07:00

Dugih osam godina trudila se ostati trudna i roditi. Sada napokon ima svoje dijete.

Nicola Guinness već je počela misliti kako nikada neće biti majka, a to joj je bila želja još od tinejdžerskih dana. Nikada nije uspjela iznijeti trudnoću dulje od četiri tjedna. Kao tinejdžerica dobila je dijagnozu dvostruke maternice s dvije rodnice. Liječnici su joj rekli kako će jako teško začeti, ali ako uspije, moći će iznijeti trudnoću. Tek nakon šest pobačaja liječnici su shvatili da ima pogrešnu dijagnozu, piše Metro.

Foto: Nicola Guinness

Ova 26-godišnjakinja iz Brentwooda u Essexu imala je pregrađenu maternicu – jednu, ali razdvojenu na dva dijela. Maternica ostaje bez kisika i zato ne može roditi. Nakon operacije, Nicola je ostala trudna i osam mjeseci kasnije rodila je sina Reggia. Njezin dugogodišnji dečko Anthony Latta (31) bio joj je velika podrška.

Dana 10. siječnja rodio se Reggie, a Nicola kaže: "Savršen je, ne mogu ga prestati gledati jer ne mogu vjerovati da je stvarno moj nakon toliko godina pokušavanja. Čak i kada plače, ja sam uzbuđena jer ga mazim i učinim da se osjeća bolje. Ne mogu riječima opisati koliko mi ovo sve znači. On je moje čudo. Strahovala sam da nikada neću imati obitelj."

Još kao tinejdžerica Nicola je shvatila da nešto nije uredu jer je obilno krvarila tijekom mjesečnice. Kada je imala 15 dijagnosticirana joj je dvostruka maternica, ali rekli su da će moći imati djecu.

Foto: Nicola Guinness

Ipak, mnogi pobačaji ukazivali su na nešto drugo, otkriven je problem, a liječnici su prvo odbijali napraviti operaciju jer postoji rizik od neplodnosti. Nicola je bila očajna, ali htjela je sve pokušati. "Svaki put kada sam ostala trudna, izdržala sam četiri tjedna i onda bih pobacila. Slamalo mi se srce, bila sam depresivna, sjećam se da sam sjedila i plakala satima pitajući se zašto se baš meni ovo događa. Kada sam doznala dijagnozu prije dvije godine, borila sam se da me operiraju i tražila liječnike koji će pristati."

Napokon, u listopadu 2018. pronašla je bolnicu i kirurga.

Reggie je rođen četiri tjedna ranije hitnim carskim rezom. "Trebala sam roditi carskim rezom, ali u veljači. Očajnički sam ga htjela upoznati. Nikada nisam odustala od želje da budem mama i drago mi je da sam se borila."

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije