Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oprez!

Ovo su najčešće pogreške koje žene rade tijekom mjesečnice

Žena, mjesečnica, ženske gaćice
Shutterstock
16.08.2017.
u 10:54

Mjesečnica je "neuredna" i potrebno je u te dane posebno održavati higijenu intimnih dijelova tijela.

Mjesečnica je onaj "nezgodni" dio koji se javlja svakog mjeseca kod zdravih žena. Neugodni predmenstrualni sindrom, krvarenja, bolovi, hormoni... Sve to ide uz pojam mjesečnice koju svaka žena podnosi na svoj način. 

No, većina žena radi neke iste pogreške tijekom mjesečnice, a koje mogu itekako nepovoljno utjecati na zdravlje. Kako bi se to spriječilo, potrebno je uočiti pogreške. 

Ne pratite cikluse

Uz brojne aplikacije, praćenje menstrualnog ciklusa lakše je nego ikada prije. Nema razloga zašto biste se suzdržavali od praćenja ciklusa, posebice ako znate da to može itekako biti korisno za vaše zdravlje, ne samo za planiranje trudnoće. Bilježenjem vrste krvarenja, trajanja ciklusa i sl., možete otkriti određene nepravilnosti i pravodobno reagirati na liječnički pregled. 

Ne mijenjate uloške ili tampone dovoljno često

Mjesečnica je "neuredna" i potrebno je u te dane posebno održavati higijenu intimnih dijelova tijela. To znači i da nije vrijeme za štednju na higijenskim ulošcima ili tamponima jer dugotrajno nošenje jednog uloška ili tampona može itekako uzrokovati zdravstvene probleme, čak i ozbiljne. Uloške biste trebali mijenjati svaka tri do četiri sata, a tampon nikada nemojte držati dulje od četiri sata. 

Ne pijete dovoljno vode

Za vrijeme mjesečnice potrebno je piti i dovoljno vode kako biste tijelo hidratizirali. Za vrijeme mjesečnice ste napuhnute, a tijelo traži više tekućine. Ako ne pijete dovoljno vode, to može utjecati i na vašu probavu. 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije