Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Najbolje se za kožu možete pobrinuti noću

spavanje
24.12.2009.
u 15:00

Iako se vi noću odmarate, vaša koža marljivo radi. Štoviše, stanice kože obnavljaju se osam puta brže noću.

Noć je pravo vrijeme za osvježiti i pomladiti kožu. Tijekom noći, naime, zbog hormonalnih promjena brži je protok krvi u koži, te ona zbog toga postaje svježija. Osim toga, tijekom noći viša je temperatura kože, pa razni pripravci koji se bore protiv starenja kože djeluju dublje i postižu bolje rezultate. Dakle, iako se vi odmarate, vaša koža marljivo radi. Štoviše, stanice kože obnavljaju se osam puta brže noću, te tako opuštaju bore.

Osim toga, možda će vas zgroziti sljedeća činjenica, ali cijelonoćno tulumarenje čini vašoj koži trajnu štetu. Ako ne odspavate osam sati, koliko je koži potrebno da se obnovi, povisit će vam se razina hormona stresa, kortizola, što može usporiti proizvodnju kolagena te potaknuti nastanak bora.

Što učiniti, osim "sna za ljepotu", kako biste imali kožu kakvu priželjkujete? Nudimo vam nekoliko osnovnih savjeta kako pomoći koži nakon burnih noći blagdanskih zabava.

Čistite lice

Obavezno uklonite šminku jer ona, zajedno s masnoćom kože i ostalim nečistoćama zatvara pore, a to uklanjate čišćenjem lica. Također, kreme i losioni protiv starenja lakše će prodrijeti ako je koža čista.

Ako imate suhu kožu, neka sredstvo za čišćenje lica bude kremasto, a ako vam je koža sklona prištićima, potražite gel za čišćenje lica. Ako, pak, imate osjetljivu kožu, pričekajte 10 minuta nakon čišćenja da biste nanijeli sredstvo protiv starenja kože.

Pomladite kožu retinolom

Derivati vitamina A važni su za zdravu i mladu kožu. No, sunce deaktivira njihovo djelovanje pa je zato kreme s retinolom bolje nanositi noću.

Područje oko očiju mažite kremom s vitaminom K

Prema jednom istraživanju žene koje su nanosile kremu s vitaminom K na područje ispod očiju tijekom 12 tjedana primijetile su u 33 posto slučajeva poboljšanje tamnih krugova.

Nanosite dovoljno hidratantnu kremu

Zbog povišene temeperature i i gubitka vlage tijekom noći potrebna je dodatna hidratacija kože. Za najbolje rezultate potražite kremu s posebno hidratantnom hijaluronskom kiselinom ili glicerinom, koji zadržava vodu u koži. Kako zbog ovoga koža dodatno omekša, bore su ujutro manje vidljive. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije