Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isprobajte sami

Muči vas neugodan zadah nakon jedenja češnjaka? S ovim ćete ga trikom spriječiti!

TikTok/noflakeysalt
10.03.2021.
u 12:30

Ako mu uklonite sredinu, češnjak će biti manje gorak, a neće prouzročiti ni neugodan zadah, kaže TikTok korisnik u svom videu

Bilo da se koristi kod pravljenja umaka ili u već gotovim jelima, češnjak ili bijeli luk jedan je od najpopularnijih začina, no problem je što u ustima ostavlja neugodan okus, a uzrokuje i neugodan zadah. Jedan je muškarac zato na TikToku nedavno podijelio jednostavan trik kako to spriječiti, piše Mirror.

Korisnik Roice Bethel pod imenom @noflakeysalt objavio je video s jednostavnim savjetom kako spriječiti loš zadah od češnjaka i oduševio mnoge na društvenim mrežama. 

@noflakeysalt

Don’t eat it raw you doughnut! ##garlic ##foodie ##lifehack

♬ original sound - Roice Bethel

Sve što trebate napraviti jest, kaže on, češnjak prerezati napola, a zatim nožem ukloniti klicu, odnosno zeleni dio u sredini biljke. 

Naime, prema Bethelu, upravo je klica ta koja uzrokuje probavne smetnje i loš zadah, a kada je uklonite, češnjak će biti manje gorak i neće uzrokovati neugodan zadah.

Hrana koja je štetna, a mislili smo drukčije 

1/4

Bethel inače redovito objavljuje videozapise s korisnim kulinarskim savjetima, a ovaj je pogledan više od 365.000 puta.

– Ovo nisam znao, ali sam isprobao i stvarno djeluje! – komentirao je jedan TikTok korisnik, a drugi se našalio kako je s ovim savjetom Bethel "spasio mnoge živote". 

Kako najjednostavnije oguliti češnjak? Ovaj trik zaludio je Twitter:

1/4

Komentara 4

KA
Kana
00:28 13.03.2021.

Kod češnjaka sam odavno od mojih naučila , da se sredina uklanja,...ali ne zbog zadaha ,...već zbog tegoba u želudcu,...podrigivanja i sl. Međutim ,.. laž je da to spriječava zadah,...jer zadah i dalje ostaje,...ali ga se može ublažiti,...kao npr .npr . s mlijekom,...petrusimulom,....pa i s limunom.

MO
montello
18:54 10.03.2021.

limun pomaze

ST
Stari
16:52 10.03.2021.

I tako mu uklonite srce, najljekovitiji dio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije