Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPUŠTA I SMIRUJE

Muči vas nesanica? Stručnjak je otkrio trik uz koji ćete zaspati za nekoliko minuta

Tik Tok
10.06.2022.
u 14:30

Rekao je da se radi o tehnici sličnoj akupunkturi, ali bez prolaska preko površine kože

Jedan liječnik akupunkture na Tik Toku je otkrio trik za spavanje koji će vam pomoći da zaspete u roku od nekoliko minuta, a vrlo je jednostavan, piše Mirror. Često dijeli takve savjete na svom profilu, no ovaj trik za spavanje postao je vrlo popularan. 

Otkrio je biste trebali masirati jedno mjesto na zapešću, a ako pogodite pravu točku, mogli biste zaspati u dvije minute. U videu je demonstrirao što točno treba napraviti.

Ovo je 18 najboljih poza za spavanje: Je li vaša omiljena među njima?

1/5

Mjesto koje trebate protrljati nalazi se na unutarnjoj strani zapešća, odmah ispod palca gdje je puls, a preporučuje da masirate dvije do tri minute. Liječnik je otkrio da se radi o tehnici sličnoj akupunkturi, ali bez prolaska preko površine kože.

- Akupresura je praksa tradicionalne kineske medicine, koja se temelji na ideji da blokada ili poremećaj u protoku životne energije tijela, može uzrokovati zdravstvene probleme. Umjesto korištenja igala, kao kod akupunkture, akupresura se svodi na masiranje točaka pritisaka. Može pomoći da lakše zaspete baš zbog toga što bi vas trebalo umiriti i opustiti - objasnio je liječnik.

 

@youngeryoudoc #bodyhacks #healthhacks #hacks #cantsleep #sleep #stretching #stress #anxiety #vagusnerve #fyp #health#themoreyouknow ♬ original sound - YoungerYouDoc

Video je ubrzo postao viralan, te je skupio više od  240 tisuća pregleda, a korisnici su bili oduševljeni.

- Nikada nisam čuo za ovu metodu, isprobat ću - napisao je jedan korisnik.

- Zanimljiva ideja, baš me zanima hoće li djelovati na meni - dodao je drugi. 

Znate li koliko sati dnevno biste trebali spavati za zdrav mozak?

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Potegni!
Potegni!
21:52 10.06.2022.

"na unutarnjoj strani zapešća, odmah ispod palca gdje je puls" .. a na videu prema vanjskoj strani zapešća ispod prstenjaka i malog prsta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije