Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBJEGAVAJTE TVRDU VODU

Frizerka objasnila zašto se boja slabije 'hvata' na sijede vlasi: I otkrila tri savjeta za uspješno bojanje

Shuttershock
09.06.2022.
u 21:13

Sijeda kosa je općenito gušća i grublje teksture, a vlasište s vremenom počne proizvoditi manje ulja

Frizerka iz Velike Britanije Trudy Hayes na svom je Tik Tok profilu; gdje često dijeli savjete o njezi kose; otkrila zašto se s godinama sijede vlasi sve teže prikrivaju, te kako uz nekoliko jednostavnih koraka boja za kosu može dulje trajati. 

Frizerka je, prenosi The Sun, objasnila da je sijeda kosa općenito gušća i ima grublju teksturu od kose u mladosti, a vlasište pak s vremenom proizvodi manje ulja. Osim toga, kutikula sijede vlasi je malo čvršće zbijena i ne dopušta da boja ili voda prodru, a sve to skupa dovodi do prebrzo izblijedjele boje ili njenog lošeg primanja za vlasi. 

Ove namirnice pospješuju rast kose. Uvrstite ih u svoj jelovnik!

1/11

- Kod sijede kose prije bojanja treba omekšati kosu s malo peroksida koji se stavlja izravno na sijede vlasi kako bi se otvorile kutikule da boja bolje prodre - rekla je. Osim toga ili uz to, kaže, dobro je i dvaput nanijeti boju na vlasište, a treba i paziti da se prije bojanja s nje dobro isperu silikoni, sprejevi ili pjena - rekla je frizerka.

Na kraju, stručnjakinja za kosu savjetuje i da ne koristite tvrdu vodu, odnosno vodu s visokim udjelom minerala poput kalcija i magnezija. Tvrda voda naime može prouzročiti da se minerali zalijepe za kosu i tako stvore svojevrsni film koji ometa prodor vlage i hranjivih sastojaka u vlas, a što rezultira suhim i lomljivih vlasima sklonim pucanju.

Ako već perete kosu s tvrdom vodom, ona savjetuje da koristite šampon za temeljito pranje jer takav proizvod uklanja 'zarobljene' nakupine minerala s vlasima.

- Osim toga, trebali biste pri pranju kose koristiti proizvode za hidrataciju, kako bi bolje mogla upiti vodu i hranjive sastojke koji joj nedostaju - poručila je.

Nedostaje vam energije kroz dan? Pojačajte je s ovim stvarima - umjesto nekoliko šalica kave.

Komentara 1

IZ
Izilajf
22:41 11.06.2022.

Da nema tik toka i njihovih bezvezarija, pola domaćih portala ne bi imala o čemu pisati. Vodikov peroksid na korijen kose, savjet za 5.😬

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije