Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STELLA CROATICA, KLIS

Mediteranska prehrana u službi zdravlja i turizma

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/5
01.08.2019.
u 16:00

U taverni Klis poslužuju se izbalansirani obroci isključivo od svježih organskih i lokalnih sastojaka

Prije gotovo 20 godina započeli smo jedinstveno putovanje, strastveno i strpljivo otkrivajući sve ljepote mediteranske i dalmatinske tradicije koja oduzima dah. Od tada stvaramo jedinstvene slastice, ali i prirodne kozmetičke proizvode inspirirane tradicijom, kažu Melita i Andrija Polić koji s cijelim timom tvrtke Stella Croatica strastveno njeguju identitet Dalmacije.

Na Klisu, samo dvadesetak minuta vožnje od gradske vreve Splita, mjesto je to gdje su prošlost i tradicija dobile novo ruho i gdje gosti mogu iz prve ruke vidjeti kako u suvremenom pogonu nastaju autohtoni proizvodi, uživati u mirisu bilja u jedinoj privatnoj botaničkoj zbirci u Hrvatskoj, a zatim u etnoselu doživjeti kako je nekoć izgledao život obitelji u Dalmatinskoj zagori i vidjeti kako se mijesi i peče kruh ispod peke.

Foto: Ilustracija/Ivo Cagalj/PIXSELL

Dok mljetski zet Polić priča o počecima tvrtke navodeći kako su još prije šesnaest godina on i supruga na Mljetu počeli prerađivati masline da bi obitelji osigurali dodatni izvor prihoda, te kako je upravo njihovo ulje postalo prvi gastrosuvenir u Hrvatskoj, s ponosom predstavlja ostakljene pogone gdje se prave ušećerene korice naranče, bademi u šećeru, keksi s lavandom te druge dalmatinske slastice.

Turisti ovdje mogu vidjeti kako te delicije nastaju, a sudeći po žaru o kojem Polić o ovom dijelu ponude govori, ti ih prizori oduševljavaju, baš kao i kad shvate da su svi proizvodi ekološki, da se izrađuju ruč- no, da se proizvodnja obavlja po HACCP standardu, te da je tvrtka dobila prvi halal certifikat u nas.

- Obiđite tvornicu u kojoj ručno proizvodimo naše slastice, upoznajte se sa slikovitom botaničkom zbirkom, obiđi- te živopisni mediteranski vrt, posjetite muzej maslinova ulja i naše tradicionalno obiteljsko imanje. Probudite sva čula i probajte različite vrste domaćih delicija i naša nagrađivana maslinova ulja u autentičnoj atmosferi. Svježi sirevi, domaći suhomesnati proizvodi, masline, izvrsno vino i jela koja se svakodnevno pripremaju čekaju vas u našoj konobi, sve od svježih, organskih i lokalnih sastojaka! Naša konova nudi obiteljsku atmosferu i lokalna dalmatinska jela koja služimo na trgu obiteljskog imanja u prekrasnom dvorištu – priča Andrija Polić, dodajući kako njihova Taverna Klis nudi izbalansirane obroke koristeći namirnice iz vlastitog vrta koje oblikuju u dnevne ponude poput juhe od korjenastog povrća, domaće tjestenine od drevne žitarice pira i pšenice s peštom od raštike, badema i pinjola.

Foto: Ilustracija/Ivo Cagalj/PIXSELL

Gosti mogu probati i izvrsne salate od dnevno svježeg povrća uz originalni desert: kolač od griza s lavandom i ružmarinom, a Polići svoje sokove proizvode od kadulje i timijana

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije