Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Treba imati mjeru

Manji rizik od depresije imaju oni koji dnevno piju jednu čašu vina

Valentinovo Vinolog
Foto: Shutterstock
30.04.2019.
u 07:00

Oni koji su odlučili ne piti završili su sa 70-postotnim većim rizikom od depresije

Istraživači u Švedskoj promatrali su životne navike 5000 ljudi kako bi vidjeli na koji način alkohol utječe na njihovo mentalno zdravlje, piše The Sun.

Iako je pretjerano konzumiranje alkohola dokazano rizično, umjereno ispijanje može biti korisnije nego što mislite. Rizici bi jedino mogli biti veći za mlađe žene koje bi mogle razviti srčanu bolest zbog zlouporabe alkohola, ali druge studije ukazuju kako su rizici u nekim slučajevima precijenjeni.

Iako se smatralo da su starije žene u opasnosti zbog alkohola, utvrđeno je da alkohol može biti koristan za one koji su prošli umirovljenu dob. 

- Konzumacija alkohola pomaže ljudima da se rasterete. Međutim, nepovoljno bi bilo previše piti, potrebno je znati koliko alkohola je dovoljno, odnosno previše za vaše zdravlje- kazao je psiholog Cary Cooper.

Supernamirnice koje trebate imati u svom domu

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
07:48 30.04.2019.

Super. A s druge strane ako pijes svakodnevno 1 čašu vina si alkoholičar, po nekima. Zaglupljivanje naroda na entu potenciju! Sva sreća da imamo razum pa znamo sami

PR
prajdali100
08:04 30.04.2019.

Ja popijem po tri- četiri čaše i , gle čuda, nisam depresivan.

LU
lukathereem
10:21 30.04.2019.

Ekvivalent pola jointa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije