Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rad ubija

Manje bolesti i tanji struk? Dok radite za računalom, ustanite!

ured za legalizaciju (1)
Goran Jakuš/PIXSELL
10.01.2013.
u 15:00

Sjedite li na poslu, vaš cjelokupni metabolizam pada na minimum što nije prirodno

Radite li u uredu, jedan dio radnog vremena trebali biste provesti stojeći, a budete li stajali samo tri sata dnevno, možete izgubiti više od 3,5 kilograma masnoća godišnje, tvrdi stručnjak za kineziologiju John Buckley sa sveučilišta Chester. Dodaje da bi svi ljudi trebali povremeno stajati jer bi to smanjilo pretilost i poboljšalo cirkulaciju. A i potrošit će vam kalorije. Tri sata na nogama može sagorjeti gotovo 150 kalorija. Sjedite li na poslu, vaš metabolizam pada na minimum, što nije prirodno, piše Daily Mail

Ernest Hemingway bio je zagovornik rada stojeći pa je i sam pisao romane na pisaćoj mašini smještenoj na visokom stolu.

– Ako i ne proširuju um, pisanje i putovanje sasvim sigurno proširuju stražnjicu. Stoga volim pisati stojećki – rekao je svojedobno.

Komentara 1

RE
rewe
15:27 10.01.2013.

Ustanite se ????? av. gdje si ti zavšio/la za novinara ?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije