Naslovnica Lifestyle Blagdani na Večernjem

Ma može i ispod cijene, samo da sve prodamo...

U predvorju fakulteta predstavljaju i proizvode svojih OPG-ova, poput meda, čvaraka, pjenušca... Kupovati se mogu još danas do 16 sati
15. prosinca 2016. u 11:14 1 komentara 3989 prikaza
AgroAdvent
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Odlučili su studenti Agronomskog fakulteta u Zagrebu u ovo predblagdansko vrijeme pokazati svoju humanitarnu stranu pa su organizirali dvodnevni Agroadvent. Sudjelovali su svi, od brucoša do studenata završne godine diplomskoga studija, a izrađivali su božićne kuglice, vjenčiće i ostale ukrase te pekli kolače. Sve što su napravili prodaju po simboličnim cijenama u predvorju fakulteta, a prikupljeni novac donirat će Društvu za poboljšanje kvalitete života siromašne i nezbrinute djece “Mali zmaj”.

Materijal za izradu božićnih ukrasa osigurao im je fakultet, a cijene se kreću od 10 do 70 kuna.

Zagreb DRUGU GODINU ZAREDOM Zagreb opet izabran za najbolju adventsku destinaciju Sanja Tatalović NAGRADNI NATJEČAJ Adventska usamljenost i kako joj doskočiti u 5 koraka TZ GZ VELIKI BLAGDANSKI VODIČ Adventska čarolija preplavila je zemlju, otkrijte što se nudi u gradovima na kontinentu

– Želi li netko kupiti adventski vijenac, a ne može za njega izdvojiti toliko novca, dat ćemo ga i ispod cijene. Važno je da se što više proda, a cilj nam je da nakon završetka sajma ovdje ne ostane nijedna kuglica – kazala je Raffaela Majić, koja je zajedno s još četiri kolege pet dana kreirala ukrase.

Brzorastuća paulovnija

Na štandu pokraj njihova nude se božićni kolači. Ispekli su kekse, muffine, raffaelo, pa čak i veganske kolače, prigodno ih upakirali i jedan takav slatki tanjur prodaju po 15 kuna. Osim studentica, u pečenju kolača okušali su se i studenti.

– Bio mi je to prvi put, ali zasad moje kolače svi hvale – rekao je Dino Šimunec.

Studenti koji imaju obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo dobili su na Agroadventu također priliku predstaviti svoje proizvode. Može se ondje tako kušati med Antonija Pavičića iz Krapinskih Toplica, kobasice, čvarci i sir Stjepana Kašnara iz Lupoglava te pjenušci Nikole Šembera iz Plešivice. Krešimir Đuretec iz Lonjice pohvalio se svojim sadnicama paulovnije, brzo rastućeg drveta koje se koristi u industriji, obrtništvu, energetici te kao stočna hrana.

Prilika da se pokažemo

– Agroadvent je prilika da pokažemo što znamo i čime se bavimo, a da istodobno prikupimo novac za dobrotvorne svrhe – rekao je Đuretec te pozvao Zagrepčane da još danas posjete sajam koji je otvoren do 16 sati. 

Financije
Vrhunska edukacija
Kako primijeniti EXCEL® na konkretnim poslovnim zadacima?

A1 izdvaja za Vas