Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobro je znati

Lonce i limove nemojte držati u pećnici kad ju ne koristite: Evo zašto ne mogu biti tamo!

Shutterstock
06.11.2023.
u 11:30

Riskirate da oštetite unutrašnjost tih stvari

18 sati je i spremni ste pripremiti ukusnu večeru u tavi. Vrijeme je da izbacite limove za pečenje koje, čini se, koristite za sve! Kao i većina nas, vjerojatno držite mnogo posuđa za pečenje pećnici. Ali je li to pametna — ili sigurna — ideja?

Naime, ako unutrašnjost pećnice napunite loncima i limovima za pečenje, riskirate da oštetite unutrašnjost tih stvari, koji su obloženi materijalima potrebnim za ravnomjernu raspodjelu topline. Stoga, ako ste izbjegli rizik od nepovratnog oštećenja pećnice, trebali bi je odmah osloboditi od posuđa koje čuvate unutra, piše Taste of Home

VEZANI ČLANCI:

Oštećenje unutrašnjosti pećnice također predstavlja rizik od valjanosti hrane koju ćete pripremati u njoj. Sitne čestice ovih materijala, otrovnih po vaše zdravlje, mogle bi završiti u hrani tijekom pečenja u pećnici te se mogu kontaminirati, čineći obrok nejestivim. Većina vatrostalnih posuda i lonaca ima unutarnji premaz koji, ako je oštećen, ugrožava sigurnost hrane koja se u njima sprema. Odlaganje nekoliko vatrostalnih posuda i lonaca jednog u druge, kako bi svi stali u pećnicu, može dovesti do ogrebotina posuđa i oštećenja ovog premaza.

Rizici od ove pogrešne prakse povećavaju se ako u pećnicu stavljate i posuđe poput noževa, vilica i hvataljki. Posljednji rizik odnosi se na mogućnost da zaboravite na prisutnost posuđa u pećnici i uključite je, možda prethodno i zagrijete, a da ne otklonite sve što je unutra.

Žena kaže da pećnicu čisti samo jednom godišnje: "To je dovoljno ako sami napravite ovakvo sredstvo..."

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije