Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi dan ljeta

Ljeto stiglo u punom sjaju – vruće jutro na čak 29 stupnjeva

vrućina,voda,prskanje,ljeto
Anto Magzan/PIXSELL
21.06.2013.
u 08:31

Split je u osam sati "disao" na 28 Celzijevih stupnjeva, baš kao i Hvar i Lastovo, a najsvježije je bilo u Gospiću sa 19 te i inače "vrućem" Kninu u kojem je izmjeren 21 stupanj.

I kalendarski nam je jutros stiglo ljeto u 7.04 sata. U punom, sunčevu sjaju neki gradovi u Hrvatskoj "probudili" su se na čak 29 Celzijevih stupnjeva poput Dubrovnika i Mljeta. Split je u osam sati "disao" na 28 Celzijevih stupnjeva, baš kao i Hvar i Lastovo, dok je najsvježije bilo u Gospiću sa 19 te i inače "vrućem" Kninu u kojem je izmjeren 21 stupanj. Nastavljen je time niz vrućih i sparnih dana kojima je bio obilježen ovaj tjedan, a osvježenje nas čeka početkom idućeg tjedna uz kišu i pad temperature i za desetak stupnjeva. U utorak se na širem području Zagreba očekuje temperatura ne viša od 17 stupnjeva.

Jučer je u Splitu, drugi dan zaredom, oboren dnevni temperaturni maksimum. Kako piše Crometeo, jučerašnji dan je sa 34,4 °C bio najtopliji 20. lipnja u Splitu u povijesti mjerenja temperatura. Stari je rekord iznosio 34,1 °C, iz 2007. godine.

Ni noć nije donijela preveliko osvježenje pa je tako u Splitu u 2 sata izmjereno 28 stupnjeva, dok je u Dubrovniku u isto vrijeme bilo toplije za dva stupnja.

Subota će biti pretežno sunčana, nestabilnija i manje sparna. Poslijepodne te osobito navečer i u noći uglavnom u unutrašnjosti očekuje se ponegdje umjeren do jak razvoj oblaka uz mogućnost lokalnih pljuskova i grmljavine, ali i olujnog nevremena. Vjetar većinom slab, na Jadranu umjeren zapadni i sjeverozapadni, na sjevernom dijelu i jugozapadni.

Najniža jutarnja temperatura bit će od 18 do 23, u gorskim predjelima od 14 do 18, a na Jadranu između 21 i 26 °C. Najviša dnevna kretat će se od 28 do 33 °C, u gorju se očekuje ipak malo niža.

>>Dalmatinci se 'kuhali' i po noći, u Dubrovniku 31 °C u 2 ujutro

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije