Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dr. Karan Raj

Liječnik objasnio na TikToku: Zašto ne biste trebali piti kavu čim ujutro otvorite oči...

shutterstock
22.09.2021.
u 07:00

Tijelo vas prirodno budi s 'hormonom budnosti' kortizolom čija razina u organizmu poraste čim otvorimo oči, kaže dr. Raj i savjetuje da se s kavom pričeka do sredine jutra

Iako većina ljudi čim ujutro ustane posegne za 'boostom' energije iz šalice kave, kirurg američkog National Health Servicea dr. Karan Raj kaže da kava najranije ujutro nije dobra ideja.

Dr. Raj je inače svojim jednostavnim i praktičnim savjetima na TikToku sakupio nekoliko milijuna pratitelja, a u svom je videu o kavi objasnio kako ujutro 'tijelu treba prvo dopustiti da neko vrijeme radi samo umjesto da se oslanja na energetski napitak.

@dr.karanr

Do you do this? #morningroutine #schoolwithdrkaran #learnontiktok #sleep #coffee

♬ Runaway by Kanye Piano - Henry Cantu

- Tijelo vas prirodno budi s 'hormonom budnosti' kortizolom čija razina u organizmu poraste čim otvorimo oči - objasnio je i savjetovao da zato pričekamo s kavom, dok se razina kortizola u tijelu ne smanji.

Ako ste, na primjer, ustali oko 7 h, razina kortizola će se, kaže, spustiti negdje do 10 h.

Nives Ivanišević pozirala u bikiniju, pratitelji zavide njezinom suprugu: 'Gorane, sretni Gorane'

1/7

- Zato je sredina jutra vrijeme kad vam nivo kortizola i energije padne i najbolje vrijeme za kofein - rekao je dr. Raj, a njegov se savjet nije pretjerano svidio većini pratitelja na društvenim mrežama.

- Ako ne mogu ujutro popiti kavu, više ne možemo biti prijatelji - napisao mu je jedan, a mnogi su i sami sebi dijagnosticirali 'kronični nedostatak kortizola', jer im ujutro treba, kažu, da uopće otvore oči treba nekoliko šalica kofeinskog napitka...

Tri su glavna razloga za razvoj upale pluća!

Ključne riječi

Komentara 1

MO
montello
13:14 22.09.2021.

Tesko pada na zeludac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije