Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
više samopouzdanja?

Krenite u akciju: Mršavljenje jača ženski libido

\'Great shoot of Slip on foot\'
\'walter zerla\'
22.10.2012.
u 10:50

Učinci mršavljenja na plodnost nisu toliko snažni koliko se mililo, ali mršavljenje utječe na libido...

Liječnici često ženama koje žele djecu savjetuju da smršave kako bi postigle prirodni ciklus ovulacije i tako izliječile neplodnost. Međutim, znanstvenici sa sveučilišta Penn otkrili su da mršavljenje isto tako povećava ženin seksualni apetit.

– Pretilost u žena povezana je s nedostatkom ovulacije. Salo koje se nakuplja na trbuhu također je povezano sa smanjenom stopom trudnoće – kaže voditelj studije Richard Legro. 

Znanstvenici su proučavali skupinu pretilih žena prije i nakon drastičnog mršavljenja (liposukcije). Bili su iznenađeni kad su otkrili da se stopa ovulacije tek neznatno promijenila nakon mršavljenja, odnosno, bila je kod 90 posto žena jednako česta. Međutim libido je za to vrijeme jako "narastao", a s povećanjem seksualne želje vjerojatnije je da su žene imale i češće seksualne odnose.

– Učinci mršavljenja na reproduktivne funkcije skromniji su nego što smo pretpostavili – kažu znanstvenici Penna.

Prijašnja su istraživanja otkrila da smanjenje težine kod muškaraca također dovodi do povećane seksualne želje. Gubljenje pet posto tjelesne težine može potaknuti pojačano lučenje testosterona i omogućiti dulji seksualni odnos, prenosi Daily Mail

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije