Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jeste li znali?

Koliko često trebamo prati ručnike? Stručnjaci dali odgovor koji je šokirao mnoge

Hrvatski hrvački savez
26.05.2021.
u 07:00

Prema stručnjacima, ručnike bi također trebalo zamijeniti svakih godinu dana do tri, a tepih svake dvije godine.

Liz Amaya iz Brisbanea, Australija, objavila je video u kojem je objasnila koliko često se trebaju prati ručnici i tepih iz kupaonice pa je šokirala mnoge, kako piše Daily Mail.

Naime, ona je objasnila kako se ručnici trebaju prati nakon svake treće upotrebe: – Ručnici apsorbiraju puno vode i satima ostaju vlažni, što je savršeno uzgajalište za neželjene klice. 

U videu je rekla da ručnike za ruke treba prati svakodnevno, dok se tepisi trebaju prati dva puta tjedno. – Ručnike koje koristite dok se perete trebate sušiti na zraku i prati nakon svake uporabe – napisala je 

Lizine savjete za čišćenje preporučuje i Institut za čišćenje koji je također predložio pranje ručnika nakon tri upotrebe. Ako se tuširate svaki dan, ručnike treba prati dva puta tjedno kako biste uklonili nakupljene klice. Ručnike za teretanu, ručnike koji se čuvaju u kupaonici i kuhinjske krpe također treba redovito prati.

Prema stručnjacima, ručnike bi također trebalo zamijeniti svakih godinu dana do tri, a tepih svake dvije godine.

Milenijalci su jako loši u obavljanju kućanskih poslova: Zahod čiste jednom mjesečno!

1/6

Komentara 3

DM
drazen.muhvic
09:47 26.05.2021.

Ja sam šokiran!!! Sve do sada sam ručnike prao tek dok su se skorili od prljavštine. Hvala stručnjakistima na ovom revolucionarnom otkriću...

HA
hazra
17:13 26.05.2021.

Moram se na ovo smijati. Nekada nas bilo po sedmero u kuci, (ili vise) svi smo se brisali jednim rucnikom, uredno ga objesili da se do jutra osusi, drugi dan opet se svi brisemo (zamislite, istim rucnikom) Nitko nije dobioo suge, svi dobro potkovani imunitetom.

OR
Origano
08:05 26.05.2021.

Maske su uzgajalište za klice već nakon 20 minuta pa ih nikako ne bi trebalo nositi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije