Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brzo i učinkovito

Ketamin, životinjski anestetik, magično liječi depresiju

depresija-novi
Arhivska fotografija
22.08.2010.
u 15:17

Svi dosadašnji lijekovi za depresiju moraju se uzimati godinama, i to svakodnevno, dok ketamin djeluje već nakon nekoliko sati, a učinak traje desetak dana

Lijek koji se dosad uglavnom koristio kao sredstvo za anesteziju životinja, te u nekim slučajevima i ljudi, mogao bi biti jako dobar i iznimno učinkovit lijek za depresiju. Ketami, prema prvim istraživanjima, djeluje već nakon nekoliko sati, a učinak djeluje i do 10 dana.
Ketamin je, inače, u posljednje vrijeme postao i omiljena droga mladih Amerikanaca u noćnim klubovima.

Istraživanje je na Sveučilištu Yale proveo profesor Ronald Duman, koji je otkrio da ketamin kroz živčani sustav putuje na način koji se razlikuje od svih dosad poznatih lijekova za depresiju. Osim utjecaja na depresiju, postoje naznake da ketamin također obnavlja veze u mozgu koje su uništene stresom.

Zasad ketamin može koristiti samo u bolničkim ustanovama, jer se mora ubrizgavati, te može izazvati halucinacije, no za depresiju bi bile dovoljne male doze.

Loša je strana ketamina to što vrlo lako stvara ovisnost.

Ključne riječi

Komentara 4

SA
sanjin003
16:38 22.08.2010.

i duge šetnje i druženje s prijateljima pomažu protiv depresije,ali jbg,to je besplatno pa ne možeš prodati raji.u ovom članku mi je najbolja zadnja rečenica,eto nećeš više biti depresivan,ali ćeš postati ovisnik hahahaha

NA
nacionalnifront
23:21 22.08.2010.

Ketamin je super jednom sam se malo previše njime kendao da sam finuo u bolnici, ali stvarno zna biti dobar pogotovo u miksu sa štok kolom

FR
Freedooom
01:52 23.08.2010.

psihijatrija je industrija smrti. Veliki novci i u sluzbi politike! Najbolji primjer na nasim prostorima su Radovan Karadzic. Posjetite CCHR Hrvatska. CCHR je medzunarodna organizacija koja se bori protiv psihijatrije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije