Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
crno blago

Kava pomaže u obrani organizma od raka kože

kava
Arhiva Večernjeg lista
04.07.2012.
u 14:23

Ljubitelji kave odavno znaju da kava smanjuje bolove, popravlja raspoloženje i djeluje kao afrodizijak, a tu je i još jedan razlog više zašto je treba svakodnevno konzumirati – ali u umjerenim količinama

Dvije šalice kave na dan sasvim su dovoljne da se smanji rizik od raka kože, tvrde znanstvenici sa sveučilišta u Harvardu. Gotovo 23 tisuće od 110 tisuća pacijenata, koliko je istraživanjem obrađeno, dobilo je rak kože. Kod onih koji nisu, znanstvenici su zabilježili veći unos kofeina. No nije bila riječ samo o unosu kroz kavu, nego i konzumacijom čaja, coca-cole i čokolade. Zanimljivo, kava bez kofeina nije imala tih efekata.

Studija koja je trajala 20 godina još je jednom potvrdila blagodati ovog crnog napitka, koji je iz prijašnjih istraživanja obilježen kao bitna supstancija kod smanjenja rizika od depresije, Alzheimera te dijabetesa tipa 2.

 

Komentara 1

ZU
Zucho
16:25 05.07.2012.

Kofein je otrov i kraj price!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije