Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
interaktivna izložba

Kao vodiči po izložbi još smo više zavoljeli matematiku

Studenti vodiči
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
07.11.2014.
u 13:45

Studenti PMF-a zaduženi za vođenje posjetitelja kroz interaktivnu izložbu Volim matematiku

Dobar vodič na izložbi zlata vrijedi.

Uvjerili su se u to i posjetitelji jedinstvene interaktivne izložbe Volim matematiku koja se održava u Galeriji Klovićevi dvori u organizaciji Večernjeg lista i časopisa Radost, na kojoj od eksponata do eksponata vode studenti Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu. Njih dvadesetak, uglavnom studenata matematike, između predavanja i drugih fakultetskih obaveza gotovo svakoga dana juri u Klovićeve dvore gdje stoje na raspolaganju grupama i ostalim posjetiteljima.

Neprocjenjivo iskustvo

A osim što pomažu svim gostima da što uspješnije razgledaju izložbu i sami su, kroz vođenje, još više zavoljeli matematiku. Neprocjenjivo im je to iskustvo, a pogotovo onim studentima koji i sami studiraju matematiku, nastavnički smjer .

– Kako želim raditi u školi, iskustvo vodiča na ovoj izložbi jako puno znači. Pogotovo iskustvo vođenja djece kroz izložbu. U početku sam imala tremu, ali brzo je nestala – kaže nam Lara Novak, studentica treće godine PMF-a. Ono što je u početku bilo najteže, kaže, jest prilagoditi vođenje izložbe uzrastu. Nije isto biti vodič djetetu u drugom razredu osnovne ili onom u srednjoj školi. No, kaže, na kraju su svi jako pozitivni.

– Svima je izložba jako zabavna. Meni je odlična. Iskreno, i sama sam dosta toga naučila. Iako studiram matematiku, tek sam na izložbi shvatila što se sve u svakodnevnom životu može matematički prikazati– kaže Lara.

Kako se prilagoditi publici, mučilo je u početku i studenta i vodiča Filipa Gnjidića.

– Malo je teže bilo objasniti neke stvari osnovcima, ali uspjeli smo. Sa starijima je to mnogo lakše. Oni dosta toga znaju – kaže Filip.

Pun je pozitivnih dojmova Nikola Lepan, također student matematike na PMF-u. Ono što ga je, kaže, posebno oduševilo jest što je izložba postavljena tako da, je osim đacima osnovnih i srednjih škola, korisna i studentima jer nudi i neke zahtjevnije stvari.

Umirovljeni profesori

– Svaki pojedinac može naći nešto zanimljivo i to je činjenica – kaže Nikola. Inače, u prvom tjednu kada je izložba otvorena posjetilo ju je i dosta umirovljenih profesora elektrotehnike, strojarstva... od kojih su vodiči također učili. Bilo je tu i grupa profesora matematike, matematičara iz matematičkog saveza... od kojih su mladi vodiči također upijali znanje.

>>Domaći dizajneri udružili snage da bi pomogli plesne studije na ADU

>>Niste u kondiciji? Evo kako to utječe i na vaš mozak

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije