Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za sve generacije

Niste u kondiciji? Evo kako to utječe i na vaš mozak

studentica
Foto: Thinkstock
07.05.2014.
u 21:30

Ovo je prvo ovakvo provedeno istraživanje koje je imalo za cilj utvrditi kako je fizička aktivnost povezana s memorijom mladih.

Ako se još niste odlučili početi s vježbanjem, možda vas ovo potakne.

Osim što je bitno za fizičko zdravlje, vježbanje utječe i na mozak. Posljednje istraživanje otkrilo je da su studenti koji su se bavili nekom sportskom aktivnošću imali veću sposobnost pamćenja.

U istraživanju je sudjelovalo 75 studenta tijekom tri godine, a rezultati su pokazali da oni koji se nisu bavili tjelesnim aktivnostima, tijekom vremena su gubilli više memorije od svojih kolega koji su bili u većoj kondiciji, ističe Kimberly Fenn sa Michigan State University.

Foto: screenshot/facebook

Foto: Thinkstock

Ovo je prvo ovakvo provedeno istraživanje koje je imalo za cilj utvrditi kako je fizička aktivnost povezana s memorijom mladih. Prethodna istraživanja bazirala su se na djecu ili starije osobe, a sva su pokazala da mozak " bolje radi" ako vježbate.

Treba li vam još koji razlog da što prije složite svoj plan vježbanja i rekreacije?

>>5 minuta dovoljno je da učinite nešto dobro za svoj organizam, ali i raspoloženje

>>Nemate vremena za vježbanje? Nemojte se zavaravati, i minutica je dovoljna

Komentara 1

RI
Ringo
14:30 08.05.2014.

Što je uzrok, a što posljedica? Možda oni koji bolje memoriraju trebaju manje vremena za učenje, pa imaju više vremena za fizičku aktivnost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije