Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kućne čarolije

Kako se riješiti kuhinjskih moljaca? Evo što će vam olakšati život

Kuhinjski moljci
Thinkstock
11.09.2017.
u 12:41

Nemojte odmah nakon čišćenja vratiti namirnice na isto mjesto, ma koliko vam bilo teško pronaći novo mjesto za skladištenje hrane.

Moljci u ormarima mogu biti prava muka, kako u onim garderobnim tako i u kuhinjskim. Za moljce koji nam uništavaju odjeću već znamo prokušan recept: lavanda.

Ali što činiti kada nam se zavuku u namirnice u kuhinjskim ormarićima ili ostavama?

Prvo što morate napraviti jest izvaditi sve namirnice iz ormarića i pregledati ima li u njima moljaca ili "paučine". Svaku namirnicu u kojoj uočite spomenuto, bacite. Čak i ako u nekim namirnicama ne vidite moljce ili "paučinu", poput brašna, ne znači da hrana nije onečišćena tim malim napasnicima. Potražite rupice na ambalaži kako biste bili sigurni jesu li ušli u namirnice.

Svoja jajašca mogu polagati i ispod poklopaca od tegli pa svakako i to provjerite. Usisivačem prijeđite svaki milimetar površine i sve dobro izribajte mješavinom octa i tople vode od omjeru 50:50. Krpu s kojom ste prali kuhinjske ormariće operite u izbjeljivaču. 

Nemojte odmah nakon čišćenja vratiti namirnice na isto mjesto, ma koliko vam teško bilo pronaći novo mjesto za skladištenje hrane. Pričekajte tjedan ili dva kako biste bili sigurni da se nisu vratili "na mjesto zločina". Svakako u kuhinjske ormariće stavite i listove metvice ili lovora jer mirise tih biljaka kuhinjski moljci ne podnose pa od njih bježe.

Kako se ne biste ponovno mučili s ovim problemom, suhe namirnice ubuduće izvadite iz originalne ambalaže i pospremite u plastične kutije s hermetičkim poklopcima. Prilikom kupnje svakako provjerite proizvod, posebice suhe namirnice poput brašna, jer moljce možete donijeti u svoj dom ako su se već nastanili u nekoj namirnici još na policama trgovina. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije