Naslovnica Lifestyle Kućne čarolije

Kako se jednostavno riješiti zadaha od češnjaka? Evo što biste trebali nakon jela...

Osvježavajuće vodice za usta neće biti od pomoći u pokušaju da zakamuflirate prepoznatljiv miris češnjaka.  Ali neke namirnice hoće.
25. kolovoza 2017. u 17:45 5 komentara 41317 prikaza
Češnjak
Foto: Thinkstock
Pogledajte galeriju 1/4

Kako ne biste izbjegavali češnjak zbog neugodnog mirisa, imamo rješenje. 

Posteljina riješite ih se Jednostavan način da se na prirodan način riješite grinja

Razlog zbog kojeg snažni miris češnjaka ostaje tako dugo nakon jela jest zato što se tijekom probavljanja hrane u krvotok oslobađaju spojevi sumpora iz češnjaka. Upravo zato osvježavajuće vodice za usta neće biti od pomoći u pokušaju da zakamuflirate prepoznatljiv miris češnjaka.  Ali neke namirnice hoće.

Istraživači tvrde da bi uz češnjak ili nakon jela s češnjakom trebalo jesti jabuke, zelenu salatu, cikoriju, celer, krumpir, peršin, metvicu, bosiljak ili gljive jer te namirnice sadrže fenole, spojeve koji će u kemijskoj reakciji reagirati sa sumporom iz češnjaka i tako neutralizirati snažan miris. 

Dokazali su to masenim spektrometrom, uređajem koji analizira molekule na osnovi njihove mase, a nakon konzumacije spomenutih namirnica, razina sumpora bila je znatno niža u dahu volontera. 

Najviše fenola ima u metvici, ali znanstvenike je iznenadilo i kako list salate, koji ima znatno manje količine fenola, učinkovito suzbija miris češnjaka. 

Škampi dobro je znati Nemojte se mučiti, ovako ćete najlakše očistiti škampe Mravi dobro je znati Najjednostavniji načini da se riješite mrava iz kuće ili stana Plijesan na zidovima može se Muči vas pitanje kako se riješiti plijesni u domu? Evo odgovora!

Elipso

  • moses_rap_cats:

    Ma daj šta vi brijete, kakve namirnice, konzumiram češnjak svakodnevno jer ga obožavan postoji jedan najbolji način protiv zadaha to je MLIJEKO tj pijuckanje dok se jede češnjak i nakon jela se popije čaša. Znanstvenici u Americi su dokazali da ... prikaži još! raznorazne okuse poput čilija i ljutih papričica uključujući češnjak najbolje s jezika miče mlijeko, jer je savršena emulzija vode i masnoća koja savršeno ispire okuse, dok voda ili nešto drugo ih samo raspršuju po jeziku.

  • kupatilo:

    Super kombinacije.Sve nejestivo.Isto ko kombinacija maslinovo ulje i lozovaca u omjeru pola pola.

  • Bojans:

    Od ti povrtnih biljaka sam se napuhnem kak krava nakon djeteline. Bolje nek diši češnjak.