Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjajni trikovi

Kako razlikovati pravi med od onog koji sadrži dodani šećerni sirup?

shutterstock
21.08.2021.
u 19:48

Pravi med ima neka svojstva koja 'lažni' med nema, a možete ih jednostavno raspoznati ovim testovima

Med je oduvijek imao posebno mjesto u svakom domaćinstvu, no neki proizvođači medu dodaju šećerni sirup kako bi dobili veće količine. Ako želite znati razlikovati čisti, pravi med od "lažnog", ovo su trikovi koji će vam u tome pomoći...

Stavite žlicu meda u vodu i ako ostane na dnu čaše, riječ je o pravom, čistom medu. "Lažni med" će se početi odmah otapati, odnosno miješati s vodom.

Sada znamo koja hrana može trajati stoljećima, pa i tisućljećima:

1/3

Kad se iz tegle uzme žlica meda i stavi u usta, med se jede, a ne guta. Ako se tada pod jezikom osjeti tvrdoća i gorčina, to je pravi, prirodni med. 

Osim okusa, pravi med se može prepoznati i po izgledu. Naime, kada je riječ o pravom medu, primijetit ćete da on nakon nekog vremena kristalizira. Također možete namočiti malo vate u med te je zapaliti - gorjet će ako je med pravi.

Stavite kap meda na prst. Pravi, čisti med ostat će na jednom mjestu dok će lažni brzo početi curiti po prstu. Možete ga staviti i pred mrave, oni će se razbježati ako je pravi jer ga - ne podnose.

Perite voće nakon kupovine, a ove vrste obavezno temeljito

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije