Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KUPNJA

Kako pametno kupovati i štedjeti

online shopping
Foto: Thinkstock
25.08.2015.
u 09:00

Oduvijek želimo bezbrižno kupovati, ne razmišljajući hoće li se to odraziti na naš budžet planiran do kraja mjeseca. Savjet je jednostavan, kupujte ondje gdje za svoj novac možete kupiti više. Kupnja putem interneta vrlo je zgodan način da to i ostvarite, a uz to, dostupan vam je velik izbor roba i usluga, i to iz udobnosti vlastita doma.

Savjeti za kupnju

Može se činiti čudnim, ali kupovati ne znači otići u prvu trgovinu i kupiti što treba. Pametno kupovati znači kupovati ondje gdje za svoj novac možete kupiti više. 

1. Prije kupnje, osobito većih stvari, treba se dobro raspitati o cijenama i uvjetima kupnje, na primjer ima li trgovina besplatnu dostavu i montažu, koji su načini plaćanja dostupni i slično. 

2. Dobro je pratiti popuste, sniženja i akcije te ih iskoristiti što više, jer se na taj način može uštedjeti dosta novca. Ipak, ne smijemo si dopustiti da kupimo nešto što nam zapravo ne treba samo zato što je na popustu. 

3. U kupnju hrane ne treba kretati gladan jer je tada sve itekako primamljivo, a u vašoj se košarici nađe mnogo više stvari od planiranog. 

4. Popis za kupnju pomoći će da izbjegnete takozvanu impulzivnu kupnju u kojoj kupujete nasumce i hrpimice. 

5. Ipak, kada kupujete jeftinije, morate uvažiti i kvalitetu proizvoda, točnije omjer kvalitete i cijene. Ponekad jako jeftini proizvodi mogu biti srednje kvalitete, a ponekad su tako loši da se ni niska cijena ne isplati. 

Pri online plaćanju koristite PayPal – servis elektroničkog plaćanja. Svoj online račun na PayPalu možete otvoriti besplatno i putem njega kupovati online, ali i prebacivati novac. Ne morate uvijek iznova ostavljati broj svoje kartice u različitim web-trgovinama jer su već svi podaci o kartici pohranjeni na PayPalu. Na PayPal račun možete registrirati svoju karticu MasterCard Student, Visa Electron kartice kunskog žiro-računa ili deviznog računa, a možete registrirati i Visa poklon-karticu. Na PayPalu nisu prihvaćene Maestro kartice tekućeg računa.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije