Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
super hrana

Jesti i mršavjeti san je svake osobe. Može i to, ali uz ove namirnice

ljute papričice feferoni
Foto: Robert Anić/PIXSELL
07.05.2014.
u 11:17

Tri šalice zelenog čaja dnevno mogu sagorjeti 80 kalorija.

Jesti i mršavjeti san je svake osobe koja se bori s viškom kilograma.

Da bismo vam olakšali tu bitku, donosimo popis nekih od namirnica uz koje se lakše mršavi.

TUNJEVINA

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Konzervirana ili svježa, ova vrsta ribe sadrži omega-3 masne kiseline, koje stimuliraju proizvodnju leptina – hormona koji pojačava osjećaj sitosti, što će dovesti do toga da ćete prije prestati jesti.

Losos, sardine, haringe i bakalar također su bogati izvori korisnih masnih kiselina.

GREJP

Foto: Goran Jakuš/Pixsell

Ova vrsta citrusa sadrži antioksidant pod nazivom naringenin, za koji je znanstveno dokazano da povećava iskoristivost inzulina u organizmu, regulira razinu šećera u krvi i potiče sagorijevanje kalorija.

Iako znanstvenici još uvijek ne znaju razlog zbog kojeg grejp ubrzava redukciju kilograma, ovaj učinak je apsolutno dokazan.

ZOBENE PAHULJICE

Foto: screenshot/facebook

Osim što dulje održavaju osjećaj sitosti, za probavu zobenih pahuljica organizam koristi više energije, zbog čega se sagorijeva više kalorija.

ZELENI ČAJ

Foto: pixabay

Sadrži epigalokatehin, tvar koja stimulira živčani sustav, ali ne ubrzava puls niti podiže krvni tlak. Ispitivanja pokazuju da osobe koje piju zeleni čaj i redovito vježbaju sagorijevaju više kalorija od osoba koje vježbaju, ali ne piju čaj. Tri šalice dnevno mogu sagorjeti 80 kalorija.

LJUTA PAPRIKA

Foto: Robert Anić/PIXSELL

Sve vrste ljutih paprika, zahvaljujući kapsaicinu (alkaloid koji daje ljutinu), brže sagorijevaju kalorije. Brojna istraživanja pokazuju da ljuto jelo može ubrzati metabolizam za 25%, kao i da to djelovanje traje tri sata nakon obroka.

>>7 namirnica uz koje se lakše i brže mršavi

>>A baš vam ne bi palo na pamet... Ovo su 'neobični' savjeti za doručak ako želite smršaviti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije