Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suha, masna ili normalna?

Jednostavnim testom doznajte koji tip kože imate

koža lica
Foto: Thinkstock
28.02.2014.
u 18:00

Očistite kožu, a zatim tri do četiri sata ili preko noći ne stavljate nikakve proizvode na lice.

Najlakši način da otkrijete kojem tipu kože pripadate jest da temeljito očistite kožu, a zatim tri do četiri sata ili preko noći ne stavljate nikakve proizvode na lice.

Nakon toga pritisnite na lice čistu papirnatu maramicu. Ako su na njoj blago izražene masne mrlje, koža je normalna. Ako uopće nema masnih mrlja, koža je suha. Kod masne kože mrlje su izražene, a kod mješovite kože na maramici će vam ostati masne mrlje samo na određenim dijelovima lica.

Normalan tip kože

Normalna koža je fina, glatka i elastična, pore su nevidljive, a izlučivanje znoja i loja je uravnoteženo. Ten je ružičast, nos, čelo i brada lagano masni. Ovaj je tip kože rijedak a obično ga imaju samo vrlo mlade osobe.

Suhi tip kože

Suhi tip kože karakteriziraju fina građa i nevidljivi otvori lojnih žlijezda, odnosno pore. Koža je mat, lagano neravna i bez sjaja, a u predjelu oko očiju sklona stvaranju bora.

Masni tip kože

Kod ovog tipa koža je neprozirna, debela i lagano otekla. Pore ​​su jasno vidljive, nos, brada i čelo su sjajni, koža je sklona stvaranju nečistoća, prištića i akni.

Mješoviti tip kože

Za ovaj tip je karakteristično što su srednji dijelovi lica, odnosno takozvana T-zona (nos, čelo i brada) izrazito sjajni, a obrazi i područje oko očiju suhi i osjetljivi. Srednji dio lica obiluje žlijezdama lojnice koje izlučuju mnogo loja. Na suhim dijelovima lica pojavljuju se bore. Uz suhu kožu, ovaj tip je najzastupljeniji.

Osjetljiva koža

Zato jer je tanka i delikatna, vrlo je podložna sunčanim opekotinama i alergijskim reakcijama. Preparativni i dekorativni proizvodi mogu prouzročiti crvenilo, sušenje, svrbež i fleke. U takvim slučajevima morate biti izuzetno pažljivi sa proizvodima koje nanosite na kožu, a prilikom izlaganja suncu koristite zaštitnu kremu minimalno sa zaštitnim faktorom 15.

>>5 mitova ljepote u koje trebate prestati vjerovati

>>Pranje lica čini se kao najjednostavnija stvar na svijetu? Ovo je 9 grešaka koje radimo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije