Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjajna ideja

Jednostavan trik za očistiti kamenac sa svih površina u kupaonici: Trebate samo jednu stvar!

pixabay
18.08.2022.
u 13:30

Kamenac se može razviti na bilo kojoj površini na kojoj dolazi do isparavanja, od kuhala za vodu i bojlera do zahoda i umivaonika

Ako živite u području s posebno tvrdom vodom, odnosno vodom puno minerala, vjerojatno ćete se u nekom trenutku morati suočiti s kamencem. Kamenac se stvara kada tvrda voda isparava, što dovodi do spajanja kalcija i magnezija.

Kamenac se može razviti na bilo kojoj površini na kojoj dolazi do isparavanja, od kuhala za vodu i bojlera do zahoda i umivaonika. Sada su ljubitelji čišćenja u grupi Mrs Hinch Cleaning Tips na Facebooku podijelili svoje najbolje metode za uklanjanje kamenca.

Soda bikarbona može učiniti čuda, no nemojte se njome koristiti za ovo...

1/6

Objavom u grupi jedna je osoba pitala kako ukloniti naslage kamenca sa svog WC-a i dobila više od 100 odgovora, kako prenosi The Sun.

“Namočite komad bakrene kovanice i kamenac će se otopiti”, napisao je jedan stručnjak za čišćenje. Dijeleći isti savjet, drugi je napisao: “Kovanica radi. Učinio sam to sa svojim umivaonikomkad sam se uselio na imanje. Držeći ga pod blagim kutom, samo trljajte nakupljeni kamenac. Skoro kao da ga otkidate."

Ovaj savjet djeluje jer kovanica stvara kemijsku reakciju između bakra i kamenca, što uzrokuje njegovo raspadanje.

A jedna je korisnica društvenih mreža otkrila prirodniju metodu: “Soda bikarbona i limunov sok. Uspijeva ako ste dovoljno strpljivi i ne zaboravite koristiti rukavice."

Otkrila kako se riješiti plijesni na rubovima tuš-kabine:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije