Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobro je znati

Je li se pokvarila? Evo što znači kada se pojavi bijela plijesan na hrani!

Shutterstock
03.03.2024.
u 13:09

Ne mora uvijek biti loše

Plijesan bilo gdje se nalazila nikada nije dobar znak, a pogotovo kada se nalazi na hrani. Čak i najmanja naznaka plijesni na hrani ljude će potaknuti da je bace u strahu od kvarenja, piše Healthline. 

Je li bijela plijesan na hrani uvijek loša i da li hranu? Evo odgovora. 

VEZANI ČLANCI: 

Bijela plijesan na hrani se obično javlja na suhomesnatim proizvodima. Može se reći da je bijela plijesan na hrani poput kobasica, kulena i slično normalna jer ona pokazuje uspješno zrenje proizvoda.

Bijela plijesan na hrani, također sprečava da u hranu uđu sunčeve zrake pa na taj način čuva njihovu boju. Također, još jedna od prednosti bijele plijesni je što će proizvod čuvati od isušivanja.

No, ipak treba pripaziti na boju plijesni na hrani. Ukoliko se radi o žutoj ili bijeloj plijesni, tada se radi o opasnim sporama i hrana se u tom slučaju uvijek mora baciti. Zato prije konzumacije suhomesnatih proizvoda uvijek provjerite boju plijesni.

Znanstvenici NASA-e: "Ovaj cvijet pomaže u borbi protiv plijesni, a iz zraka 'upija' prašinu i zračenje"

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije