Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkud nesporazumi

Ja bih toplu juhu, a ona je na - team buildingu!

seks
04.12.2010.
u 09:00

Što smo tražile, to smo i dobile, zahvaljujući emancipaciji radimo više nego ikad prije, smatra Daniela

Venera i Mars su, evidento, u koliziji: muškarci su s Marsa, žene s Venere; žene su s placa, muškarci iz birtije. Što nas spaja i razdvaja? Može li kompromis spasiti vezu? Ima li hepienda? 

Tema toliko intrigantna (koliko i vječna) da je na okruglom stolu, u organizaciji tvrtke Head&Shoulders, uspjela okupiti šaroliko društvo u sastavu: televizijska voditeljica Daniela Trbović, njezin kolega, urednik i voditelj Aleksandar Stanković, frontmenica Elementala Mirela Priselac Remi, kolumnist Domagoj Jakopović Ribafish i sociolog, autor knjige “Škola života”, Bruno Šimleša. 

Vražja emancipacija 

Krenulo je pomirljivo, a tko drugi nego Daniela. - I mi žene ponekad reagiramo kao da smo s Marsa - otpočela je diskusiju i preusmjerila je prema novopronađenoj emancipaciji žena, u kojoj mnogi vide razlog nerazumijevanju između spolova. 

- Što smo tražile, to smo i dobile. Emancipacija nam je donijela “šire mogućnosti djelovanja”, i zato radimo više nego ikad prije. Međutim, ja svog dečka još uvijek previše volim da bih ga pustila da radi po kući - duhovito je primijetila tv voditeljica. 

Emancipacija žena, međutim, zasmetala je i kolumnistu Ribafishu. 

- Najradije bih se vratio u srednji vijek. Želio bih da me kod kuće dočeka topla juha i zagrljaj, ali ne, ona je na yogi, team buildingu. Fali mi topline - zavapio je. 

Aco Stanković naveo je gorku, ali vrlo točnu definiciju današnjih “nepomirljivih razlika” između spolova. 

- Poznavao sam par u sretnoj vezi, a kad su se rastajali spominjale su se “razlike u karakterima”. Pravi je razlog taj što je dama ranije živjela u petokatnici bez lifta, a s njim je uselila u prizemnicu. U međuvremenu je njezina stražnjica prilično atrofirala. ‘Ajde ti to ne vidi’, govorio mi je prijatelj - ispričao je Aco i potom priznao da osobno nema problem sa emancipacijom i da bi, u slučaju da njegova partnerica zarađuje više, uredno ostao kod kuće s djetetom. Može li ljubav trajati vječno? Remi je priznala da su se njezine veze raspadale unutar tri godine. - Kad nestane strasti, ja se pakujem i odlazim, jer iskreno vjerujem da negdje postoji netko tko je za mene idealan. Moji starci se dobro drže i nakon 30 godina - priznala je pjevačica Elementala. 

U strahu od gubitka 

Govoreći o roku trajanja ljubavi, Bruno Šimleša je primijetio da se često spominju neke granice od 18 mjeseci ili tri godine, unutar kojih veza najčešće puca. 

- Radi se o tome da nakon istjeka tog vremena naprosto prestajemo “muljati”. Na početku veze pričamo stvari za koje mislimo da će se partneru svidjeti, ali maske moraju pasti. Dakle, ne stoji teorija da ljubav traje tri godine, već iluzija. Trebali bismo se iskreno prezentirati, reći što jesmo i u što vjerujemo, pa ako smo kompatibilni, pretpostavka je da ćemo se slično i razvijati. Znam da nije lako biti toliko iskren, jer se bojimo gubitka, ali nije nemoguće - poručio je sociolog. 

Ipak, neka muškarci i žene, jedni drugima, i dalje ostanu engima, zaželio je Aco Stanković, a rastumačila Remi: - Da nema konflikata između spolova, o čemu bismo pisali, pjevali, pričali?

Ključne riječi

Komentara 8

LO
lojtra
20:33 04.12.2010.

Primitivnog i krvožednog obiteljskog nasilnika najlakše ćete prepoznati kad se vrati s posla (tobože umoran a nakon samo 12 sati rada) a iz usta mu se otme \"ja bih toplu juhu\". Od takvoga bježite 100 km/h (može i više).

AN
Antiša
10:16 05.12.2010.

Ako nije sposoban da si skuha juhu ne treba niti živjeti. Gdje je samo našla takvog bijednika?

OB
-obrisani-
21:20 10.01.2011.

\"Primitivnog i krvožednog obiteljskog nasilnika najlakše ćete prepoznati kad se vrati s posla (tobože umoran a nakon samo 12 sati rada) a iz usta mu se otme \"ja bih toplu juhu\". Od takvoga bježite 100 km/h (može i više). \" _______________________________________________________ ali takav ima kurčinu ,a ne pimpek..što sad ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije