Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanimljivo

Istraživanje pokazalo: Ovo je dob u kojoj mnogi imaju seks po prvi put

Shutterstock
08.03.2023.
u 21:37

Čini se da žene stupaju u spolne odnose ranije od muškaraca jer je više žena (82 posto) nego muškaraca (73 posto) imalo seks prvi put prije nego što su navršile 20 godina, pokazuju rezultati

Većina ljudi imala je prvi spolni odnos prije 20. godine, pokazuje novo istraživanje YouGov-a. Od 4006 Britanaca u dobi od 18 do 60+ koji su upitani kada su imali prvi spolni odnos, 6 posto je reklo da još nisu imali spolni odnos, 10 posto se ne može sjetiti, a 22 posto je odbilo odgovoriti. Od preostalih, srednja dob u kojoj su imali prvi seks bila je 17 godina, piše Metro.

 

Stručnjaci otkrili dan i sat: Ovo je najbolje vrijeme u tjednu za seks!

1/6

Zapravo, polovica njih izjavila je da je prvi put imala seks između 16. i 18. godine, dok je 19 posto njih priznalo da je to učinilo sa 16 godina ili čak i prije. Gotovo svaka peta osoba imala je seks prije nego što je navršila 20 godina, dok je 5 posto prvi put imalo seks u dobi od 25 ili više godina.

Općenito, čini se da žene stupaju u spolne odnose ranije od muškaraca. Više žena (82 posto) nego muškaraca (73 posto) imalo je seks prvi put prije nego što su navršile 20 godina, a prosječna dob kada muškarci prvi put imaju seks je 18, dok je za žene to 17 godina. Osim toga, mnogo je vjerojatnije da će žene imati prvi seks sa 16 godina nego muškarci (21 posto naprema 13 posto).

Iako su rezultati općenito prilično različiti, postoji jasna razlika među generacijama, što i nije iznenađujuće. Svaki peti Britanac mlađi od 40 godina rekao je da je izgubio nevinost prije 16. godine, u usporedbi sa samo 14 posto onih u dobi od 60 i više godina. 

Istraživanje otkrilo nakon koliko spojeva se parovi prvi put seksaju:

Komentara 1

Avatar SamoUProlazu
SamoUProlazu
13:07 09.03.2023.

Koga briga za britance?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije