Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne prihvaćaju kritiku

Istraživanje pokazalo: Muškarci na radnom mjestu su više emotivni nego žene

shutterstock
23.01.2020.
u 15:55

Iako se uvijek tvrdilo da su žene emotivnije i više pokazuju emocije, na radnom mjestu to nije istina.

Istraživanje koje je provelo Sveučilište Anglia Ruskin promatralo je emotivno ponašanje žena i muškaraca na radnom mjestu.

Pokazali su da za vrijeme radnog vremena ljudi osjećaj cijeli spektar emocija, kao što su sreća, iznenađenje, ljutnja, tuga i strah, ali one nisu uzrokovane poslom, nego kolegama s posla.

Također su dokazali da su muškarci emotivniji i više se emotivno vežu za svoje projekte i poslove, što dovodi do izraženijih osjećaja tuge ako im propadnu.

Muškarci također puno teže primaju kritike te se osjećaju ljuto ako se njihove ideje ignoriraju, a to rješavaju vikanjem.
Prije će muškarci dati otkaz jer će njihovo ponašanje biti vođeni s emocijama, nego žene koje će sve trpjeti.

Iako su pokazali da jedna u tri osobe zapravo krije svoje stvarne emocije na radnom mjestu, muški će pokazati svoje emocije kada se radi o povrijedi njihove moći ili znanja.

Stoga je važno buduće generacije naučiti kontrolirati svoje emocije u skladu s propisanim pravilima određenog mjesta, kao što je radno mjesto.

Pogledajte koliko muškaraca u Hrvatskoj svakodnevno obavlja kućanske poslove:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije