Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najljepše plaže na Pagu

Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati

Putokaz za najljepše plaže na Pagu
Foto: Shutterstock
1/19
12.08.2019.
u 16:28

U blizini Novalje nalaze se prekrasne prirodne plaže za sve profile gostiju: Obitelji s djecom, goste koji ljetuju sa svojim četveronožnim ljubimcima, ali i za one koji traže ugođaj netaknute divljine

Novalja je popularna turistička destinacija koja svojim gostima nudi pregršt kulturnih i zabavnih sadržaja, bogatu gastro ponudu i mnoštvo atraktivnih plaža koje će zadovoljiti sve ukuse i potrebe - od obitelji s djecom do ljubitelja robinzonskog turizma. Ovdje smo izdvojili neke od najljepših.

1. Plaža Ručica izrazito je atraktivna dugačka pješčano-šljunčana plaža koja se nalazi kilometar od mjesta Metajne. Surova ljepota okolnog krša i kristalno čistog plavog mora poznata je po cijelom svijetu, pa je tako upravo Ručica uz plažu Beriknicu odabrana za snimanje modnih editorijala za ukrajinsko, latinoameričko i portugalsko izdanje prestižnog časopisa Vogue. Plaža je idealna za obitelji te obitelji s malom djecom zbog sigurnog i laganog ulaska u more.

Do uvale iz koje se pruža prekrasan pogled može se stići brodom ili automobilom, a na raspolaganju je i veliki parking u blizini plaže. Na plaži je bar u kojem se možete osvježiti i nešto pojesti i popiti. Treba imati na umu da na Ručici nema prirodnog hlada, pa će vam dobro doći suncobran, a preparati za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom su obavezni. Darko Drinovac proslavljeni hrvatski režiser plažu Ručicu odabrao je za svoje glazbene miljenice, Severinu za pjesmu „Unaprijed gotovo“ i Anu Rucner za pjesmu „I Will Follow Him“.

Plaža Ručica
Foto: TZ Novalja

2. Plaža Planjka poznata i kao Trinćel nalazi se u Staroj Novalji na Pagu i izrazito je popularna među turistima zbog sitnog pijeska i postavljenih tobogana, trampolina, dječjeg igrališta te mnoštvo zabavnih sadržaja, poput vožnje na banani i tubama, koji će oduševiti vaše klince. Svima onima koji vole aktivniji odmor na raspolaganju su tereni za odbojku, tenis i jedrenje na vodi. Na plaži možete iznajmiti ležaljke i suncobrane, a posjetiteljima su na raspolaganju tuševi, kabine za presvlačenje i toaleti. Na plaži je i kiosk, beach bar, kafić, trgovina, štand s voćem i povrćem, štand sa sladoledom, restoran i fast food. Nagrađena je priznanjem Plava zastava za kvalitetu usluge i čistoću mora a brojne obitelji s djecom odabiru upravo Planjku za ljetne radosti i odmor!

A i ona je jedna od plaža koje su poslužile kao savršena scenografija za razigrani ljetni spot Lidije Bačić za pjesmu „Lubenica“!

Plaža Planjka
Foto: TZ Novalja

3. Plaža Caska smještena je pokraj popularne plaže Zrće, a udaljena je oko 2,5 kilometra od grada Novalje. Caska je posebna po tome što su na njoj pronađeni ostaci rimskog blaga, ne samo u neposrednoj blizini kupališta nego i na morskom dnu. Naime, prema legendi na tom mjestu nalazio se rimski grad koji je stradao i potonuo u potresu u 4. stoljeću. Plaža je pješčana s postepenim ulazom u more pa je idealna za obitelji s djecom. Na plaži se nalazi caffe bar, restoran i pizzerija, a posjetiteljima je na raspolaganju veliko parkiralište sa stotinjak parkirališnih mjesta.

Plaža Caska
Foto: TZ Novalja

4. Plaža Jadra udaljena je tek četiri minute vožnje automobilom ili dvadesetak minuta pješice od centra Stare Novalje. Sama plaža podijeljena je na tri dijela pa je tako kupačima na raspolaganju glavna plaža za obitelji s djecom, plaža za pse i nudistička plaža. Na Jadri se nalaze svlačionice, tuševi i WC, a postavljeni su suncobrani i klupe. U blizini je parkiralište s pedesetak parkirališnih mjesta. Veći dio obale je stjenovit, no na nekoliko mjesta uređen je ulaz u more tako što su sagrađene stepenice, a ulaz u more je šljunčan i prikladan za najmlađe. Iznad plaže uređeno je sunčalište posuto pijeskom za udobnije ležanje i uživanje na suncu.

Plaža Jadra
Foto: TZ Novalja

5. Plaža Plat još je jedna plaža koja osvaja posjetitelje netaknutom prirodom, tirkiznim čistim morem i stjenovitim okolišem karakterističnim za otok Pag. Nalazi se u mjestu Dražica i udaljena je 1 kilometar od naselja Zubovići, a do nje vodi asfaltirana cesta. U blizini plaže nalazi se parkiralište sa šezdesetak parkirališnih mjesta. Ova prekrasna pješčana plaža idealna je za obitelji s djecom, a jedan dio plaže predviđen je za pse. Plaža nema prirodni hlad, no zato su postavljeni suncobrani. Posjetitelji osvježenje mogu pronaći u nekom od obližnjih ugostiteljskih objekata. Od dodatnih sadržaja u ponudi je i najam pedalina i kanua i ležaljke. Plaža Plat jedna je od omiljenih filmskih lokacija otoka Paga, a talijanski oskarovac Gabriele Salvatores odabrao je protekle godine upravo njezine prirodne ljepote za lokaciju njegovog najnovijeg filma „Ako te zagrlim, ne boj se“.

Plaža Plat
Foto: Marina Ščiran Rizner

6. Plaža Beriknica jedna je od glasovitih i najljepših plaža ne samo otoka Paga već i Hrvatske, a udaljena 12 kilometara od Novalje. Prekrivena šljunkom, Beriknica je specifična po tri ogromna kamena neobične izbrazdane teksture koji su odvojeni od obale. Plaža je doista čarobna zbog stjenovitog krajolika te zanimljiva za istraživanje, a iznad plaže izdiže se čarobna staza za penjanje Stogaj i stoga je omiljena destinacija za planinare i alpiniste, a i dio je nove trail staze „Life on Mars“. Do plaže se može doći čamcem ili pješice, a udaljena je nekih dvadesetak minuta šetnje od Metajne. Zbog svoje prirodne ljepote plaža je doista nezaboravan prizor stvoren za uživanje, a prikladna je za parove, za obitelji s djecom ali za sve one koji žele uživati u predivnom kristalnom moru i jakom suncu. Kako je riječ o plaži na kojoj nema prirodnog hlada ni ugostiteljskih objekata, potrebno je ponijeti sa sobom dovoljne količine pitke vode, ponešto hrane te preparate za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom.

Jeste li znali?

Vogue Latin America u glavnoj ulozi s modelom Rose Gilroy, kćerkom poznate američke glumice Rene Russo snimao je na plaži Beriknica prvi fashion editorijal u Hrvatskoj. Slijede Harper's Bazaar, glazbeni video spotovi, reklame za razne sportske marke. 

Posljednji u nizu modnih razglednica snimio je i naš proslavljeni nogometni viceprvak svijeta Dejan Lovren za svoju modnu marku Rock Filius.

Dejan Lovren
Foto: Instagram/riley.loudermilk

Garantiramo, najbolji selfiji stižu s plaže Beriknice!

Plaža Beriknica
Foto: Jakov Baričić

7. Plaža Malin je mala skrovita šljunčana plaža koja se nalazi na Paškim Vratima i do nje je moguće doći samo brodom ili čamcem. U blizini se nalazi izvor čiste pitke vode, a upravo zbog toga što je teško dostupna, kao stvorena za sve one koji uživaju u robinzonskom turizmu, žele pobjeći od gužve i uživati u divljini i privatnosti.

Plaža Malin
Foto: Šimun Cimmerman

8. Plaža Braničevica dugačka je šljunčana plaža smještena pokraj naselja Gajac, udaljena pet kilometara od centra Novalje. U blizini je parkiralište s pedesetak parkirališnih mjesta. Plaža ima bogatu ugostiteljsku ponudu koja se sastoji od caffe bara, restorana i pizzerije. Posjetiteljima su na raspolaganju tuševi, WC, sportski i rekreacijski sadržaji i igralište za djecu, pa je plaža odličan izbor za obitelji s djecom. Uz obalu je šetnica uz koju su postavljene klupe, a u neposrednoj blizini je dio zelene površine s drvećem koje pruža prirodan hlad. Jedan dio plaže predviđen je za pse.

Plaža Braničevica
Foto: TZ Novalja

9. Plaža Zrće poznata je u cijelom svijetu po brojnim festivalima i noćnom životu. No osim što je popularna party destinacija, Zrće je i prekrasna plaža na kojoj mogu uživati i obitelji s djecom. Zbog čistog mora i bogate i raznovrsne usluge i sadržaja još je 2003. godine nagrađena Plavom zastavicom. Zrće je od centra Novalje udaljeno desetak minuta vožnje, a pokraj plaže je veliko uređeno parkiralište. Na Zrću je bogata ugostiteljska ponuda koju čini mnoštvo beach barova, klubova, restorana, fast food objekata, slastičarnica i još mnogo toga. Na plaži nema prirodnog hlada, ali mogu se unajmiti ležaljke i suncobrani. Tu je i zabavni park za djecu te mnoštvo sportsko-rekreativnih sadržaja, primjerice vodeni tobogan, pedaline, trampolin, tereni za odbojku, jet-ski, pa čak i bungee jumping.

Zrće je oduvijek glasila jednom od najljepših uvala Jadrana, a sada kao meka party turizma, no njezina bezvremenska ljepota i dalje privlači sve uzraste i profile gostiju za kupanje i sunčanje naročito u jutarnjim satima kada Zrće miruje i priprema se za večernji noćni život.

Plaža Zrće
Foto: TZ Novalja

10. Plaža Krcalo u Jakišnici još je jedna čudesno lijepa koja se nalazi oko 15 kilometara od centra Novalje u smjeru naselja Lun. Odličan je izbor za sve one koji žele pobjeći od gužve i uživati u pomalo divljem krajoliku i savršeno tirkiznom moru. Najjednostavniji pristup plaži je brodom, a ako idete automobilom, treba imati na umu da ćete se do plaže proći kroz kamenjar i maslinik. No trud se svakako isplati. Sa sobom treba ponijeti dovoljno pitke vode i ponešto hrane, a okolno drveće pruža dovoljno hlada da se možete sakriti od sunca i prepustiti se uživanju.

Plaža Krcalo
Foto: BeachRex

11. Plaža Babe je popularna plaža u plitkoj uvali koja se nalazi na samom izlazu iz grada, svega sedam minuta vožnje od centra Novalje. U blizini se nalazi parkiralište s pedesetak parkirališnih mjesta. Prilaz plaži je šljunčano-kamenit dok je morsko dno pješčano. Zbog plitkog i toplog mora, idealna je za obitelji s malom djecom i neplivače, a jedan dio plaže rezerviran je za posjetitelje sa psima. Borova šuma i makija koja okružuje plažu pruža prirodan hlad, a posjetiteljima je na raspolaganju beach bar, fast food, caffe bar. Na plaži se mogu unajmiti ležaljke, a postavljene su i kabine za presvlačenje.

Od svih spomenutih plaža, posjetiteljima koji ljetuju sa psima mogu sa svojim uživati na plaži Plat (jedan dio), plaži Babe (jedan dio), plaži Braničevica (jedan dio), plaži Jadra (jedan dio) te na jednom dijelu gradske plaže Vrtić, šljunkovito-pješčane plaže koja se nalazi u samom centru Novalje. Isto tako, važno je napomenuti da je za nudiste rezerviran jedan dio plaže Jadra.

Plaža Babe
Foto: TZ Novalja

Plaže koje smo ovdje nabrojali samo su neke od najpoznatijih na području grada Novalje, no u okolici se kriju brojne prekrasne uvale pristupačne samo morskim putem. Još ih stignete istražiti ovo ljeto, od Metajne pa sve do Luna.

Sadržaj nastao u suradnji s Turističkom zajednicom grada Novalje

 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije