Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

ION generation – pametna svojstva, pametno djelovanje

Gorenje (1)
Foto: Gorenje
1/7
PR
Autor
PR članak
15.07.2013.
u 08:45

Hladnjaci s najnaprednijom tehnologijom održavanja svježine hrane

ION generation hladnjaci iz Gorenja potiču bolje prehrambene i zdravstvene navike. Kombiniranjem ekološki prihvatljive tehnologije i inventivnog dizajna, novi kombinirani hladnjaci omogućavaju da hrana ostane koliko je moguće dulje svježa. Inteligentna svojstva, kao što je MultiFlow 360°, u kombinaciji s funkcijama IonAir i AdaptCool, pažljivo reguliraju uvjete u hladnjaku stvarajući idealne uvjete za pohranjivanje svakojake hrane, održavajući ju svježom, hrskavom i zdravom.

Novi kombinirani hladnjaci Gorenje ponose se potpuno novim dizajnom i inovativnim svojstvima koji omogućavaju visokokvalitetno pohranjivanje hrane, a koje pomaže u zadržavanju i očuvanju prirodnih hranjivih sastojaka hrane na dulji rok. Poboljšani sustav ventiliranja MultiFlow 360° uparen s inovativnim aktivnom antibakterijskom tehnologijom IonAir koja ispuštanjem negativnih iona uklanja bakterije, gljivice i mirise i koja ima pozitivan učinak na zrak i hranu u hladnjaku i ‐ posljedično ‐ na naše zdravlje. Neutraliziranjem pozitivnih iona u zraku, zrak postane svjež, hladan i ublažavajući zbog čega hrana u hladnjaku ostane znatno dulje zdrava i svježa. Sve u svemu, IonAir ukloni do 95 % bakterija tako da je svježa hrana 10. dana svježa kao i prvoga dana.

Hladnjaci s jedinstvenom tehnologijom pamćenja navika korisnika
AdaptCool je još jedna napredna tehnologija, inteligentan prilagodbeni sustav koji rabi različite senzore kako bi prepoznao životni stil korisnika i kako bi omogućio optimalno upravljanje temperature u hladnjaku na temelju uporabe samih korisnika. Za vrijeme procesa “pamćenja”, sustav zamijeti ako korisnik rabi hladnjak svakoga dana između 17 i 19 sati. Pošto hladnjak predviđa češće otvaranje hladnjaka unutar tog vremena, aparat će automatski za 1 °C smanjiti temperaturu baš prije toga intervala kao bi održao za hranu idealne unutrašnje uvjete. Na taj način hrana ostaje 20 % dulje svježa, kvarenje hrane smanjeno je na minimum a povrh toga se provjerava potrošnja energije i smanjuje utjecaj na okoliš. Novi inverterski kompresor optimizira rad hladnjaka i štedi do 50 % energije, a hladnjaci Gorenje nove generacije spadaju u vrhunske razrede energetske učinkovitosti: A+, A++ i A+++.

Čuvanje hrane svježom, hrskavom i zdravom
Zdravi životni stil i zadovoljstvo potrošača dva su od najvažnijih pokretačkih elemenata u pozadini Gorenjeve filozofije inženjeringa i razvoja. Kao rezultat, ION generation hladnjaci Gorenje upotrebljavaju različite inovativne osobitosti kao što su izvlačiva ladica za povrće CrispZone s HumidityControl regulacijom vlažnosti, zatim ladica ZeroZone koja omogućava optimalnu temperaturu za pohranjivanje mesa i ribe. S temperaturom u blizini 0 °C održava svježinu mesa i ribe do triput dulje nego obično. Umjesto ZeroZone ladice neki Gorenje kombinirani hladnjaci imaju ladicu FreshZone u kojoj je temperatura 2 ° C niža nego u preostalom dijelu hladnjaka. Meso i riba zadrže svoju svježinu, miris, boju i kakvoću dvaput dulje nego obično. Na dnu svakoga hladnjaka nalazi se CrispZone, jedna od najprostranijih ladica za povrće na tržištu s volumenom od čak 36 litara, s temperaturom 1,5 ° C nižom od ostalih područja. Niže temperature i kontrolirano održavanje vlage preko HumidityControl sustava regulacije omogućava da se hrana sačuva dulje i da zadrži sve vitamine i hranjive tvari.

Pametna svojstva, pametno ponašanje
Sofisticirano elektronsko upravljanje omogućava precizno podešavanje temperatura hlađenja i zamrzavanja i doprinosi uštedi energije. Neki napredni modeli imaju odvojenu regulaciju temperature za odjeljke hladnjaka i zamrzivača kao i LED vanjski upravljački zaslon s pokazivanjem temperature. Dodatno, uz temeljnu funkcionalnost, ovi modeli nude i brojna svojstva kao što su MultiFlow 360° za održavanje jednake temperature u cijelom hladnjaku i funkciju EcoMode koja je savršena kod dulje odsutnosti kao što su godišnji odmor kada niste kod kuće i kada se vrata hladnjaka rjeđe otvaraju. Za to vrijeme EcoMode održava optimalnu temperaturu i ujedno štedi energiju.

Postoji i funkcija SuperCool za brzo hlađenje s automatskim deaktiviranjem koja se snažno preporuča nakon velikih odlazaka u kupovinu. Jednostavno aktivirajte funkciju prije odlaska u kupovinu pa će se temperatura u hladnjaku automatski spustiti za nekoliko stupnjeva i pripremiti hladnjak za punjenje svježom hranom. Nakon šest sati, funkcija se automatski deaktivira.

Živjeti u brzom ritmu
Današnji suvremeni potrošač cijenit će i jednostavnost uporabe i funkcionalni dizajn koji omogućava visoku kakvoću pohranjivanja hrane ne samo u odjeljku za hlađenje već i u odjeljku za zamrzavanje. Sustav NoFrost Plus sprječava nakupljanje inja i leda u zamrzivaču, omogućava optimalnu uporabu prostora i štedi energiju. Suvremena tehnologija NoFrost intenzivno cirkulira hladan zrak kako bi uklonila vlagu iz zamrzivača i spriječila nakupljanje inja na hrani i leda u unutrašnjosti aparata. Prostor za pohranjivanje je optimaliziran a otklonjeni su i naporni poslovi oko odleđivanja i čišćenja. Funkcije FastFreeze XtremeFreeze idealne su za brzo i zdravo zamrzavanje velikih količina hrane nakon velikih nabavki.

Prilagodljiv i korisniku prilagođen dizajn
Uz sjajna tehnološka svojstva novi su Gorenje kombinirani hladnjaci i izuzetno prilagodljivi. Podesive police SimpleSlide u vratima omogućavaju jednostavno pohranjivanje namirnica bez obzira na njihov oblik ili dimenziju. Ove police mogu prihvatiti do 5 kg namirnica po polici. Prostrane staklene police PullOut mogu se jednostavno izvući kako bi se lakše pristupilo hrani. Na svaku se policu može smjestiti do 22 kg hrane. Tu je i višenamjenska hermetički zatvorena posudica MultiBox za organizirano pohranjivanje hrane koja može poslužiti i kao posuda za jaja ili led. U zamrzivačkom dijelu nalazi se i istinski prostrana ladica SpaceBox za pohranjivanje velikih zamrznutih komada hrane. I na kraju, kada je sve rečeno i učinjeno, nove hladnjake ‐ sa svojim ravnim i izuzetno glatkim površinama, s malo otvora i dalekih uglova i bez oštrih kutova ‐ lako se čisti.

Malena kuhinja?
Nema problema. Novi sustav SlotIn omogućit će široko otvaranje vrata hladnjaka i onda kada se aparat instalira u neki uži i dublji proctor poput niše ili kada se dva aparata smjeste jedan do drugoga. SlotIn funkcionalnost omogućava otvaranje vrata do kuta od 90 ° što omogućava izvlačenje ladica i polica čak i onda kada taj uski prostor za hladnjak nije širi od hladnjaka odnosno od 60 centimetara.

Inovativna svojstva u postupku patentiranja
Među tehnička rješenja u postupku dobivanja patenta uključeni su po visini podesivi sustav polica u vratima SimpleSlide, izvlačiva ladica za povrće CrispZone i višenamjenski spremnik MultiBox te čak i poseban nosač za boce.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?