Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savjeti stručnjaka

Imate školarca? Pomozite mu da se što bezbrižnije vrati u školske klupe!

Shuttershock
19.08.2021.
u 09:30

Budući da su djeca izgubila neke događaje koje djetinjstvo čine posebnim, isplanirajte nešto što je vaše dijete htjelo napraviti, a nije moglo, poput kraćeg putovanja ili dana zabave s roditeljima

Osim što je prošla školska godina bila puna graničenja, zbog društvenih medija, izvannastavnih programa i online škole djeca su osjećala pritisak da se što brže i što bolje prilagode. 

Zato portal Mind Body Green donosi nekoliko savjeta za roditelje da djeci (posebno mlađoj) pomognu da se ove jeseni što bezbrižniji vrate u školske klupe:

1. Kreirajte 'posebne trenutke'

Budući da su djeca izgubila neke događaje koje djetinjstvo čine posebnim, isplanirajte nešto što je vaše dijete htjelo napraviti, a nije moglo - poput kraćeg putovanja ili dana zabave s roditeljima, cjelodnevne omiljene aktivnosti ili palačinki s čokoladom za večeru.Ti će im jednostavni, a dragi doživljaji pomoći da novu školsku godinu godinu počnu zadovoljniji, kaže stručnjakinja za roditeljstvo, autorica i liječnica dr. Caroline Maguire.

2. Neka učenje bude igra

Kad pitate  djecu kako im je prošao dan ili što imaju za zadaću, osluškujte područja/predmete koja im ne leže ili se s njima nevoljko bave i zapišite ih. To je prilika da stvorite zabavniji način učenja  pa osmislite ideje za igre ili gledanje videozapisa koji uključuju gradivo kojim se bore, kaže psihologinja dr. Erica Lasan.

Svoja unutarnja stanja počela sam likovno izražavati još kao mala, od pogibije oca i brata

1/6

3. Neka vam zabava bude cilj

Pobrinimo se da se smijemo i igramo sa svojom djecom, pokazujući im da su i naše međusobne interakcije zabavne, poručuje autorica Mallika Chopra.

4. Započnite novu tradiciju

Za djecu od predškolskog uzrasta do trećeg razreda osnovne škole možete napraviti 'majice odrastanja' - uzmite svoju staru majicu i na stražnju stranu neka s perivom tintom ostave otisak ruke za 2021. godinu, i svake iduće godine do kraja srednje škole, savjetuje  Lasan.

5. Napravite popis zabavnih zadataka

Ne gubite slobodno vrijeme koje imate u danu: unaprijed pripremite popis zabavnih aktivnosti koje odgovaraju svim ukućanima, da ne biste malo vremena što imate potrošili na rasprave, kaže Lasan.

Pokazala frizerki kakvu frizuru želi, krajnji rezultat je daleko od toga

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije