Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije sve kako se čini na prvu..

Imate li seksualne snove? Ovo su neki najčešći, ali i njihova značenja

Shutterstock
20.05.2023.
u 21:20

Važno je razmisliti o tome kako se osjećate zbog samog sna prije nego što prebrzo donosite zaključke na javi, tvrdi stručnjakinja

Ljudi sanjaju zaista svakakve stvari, od letenja do nevidljivosti, no ne zaostaju previše ni "fizičke aktivnosti" poput seksa i bavljenja sportom. Svi smo imali seksi san ili dva, ali što zapravo znače najčešći snovi o seksu? Prema dr. Phyllis R. Koch-Sheras, kliničkoj psihologinji i autorici knjige "The Dream Sourcebook", važno je razmisliti o tome kako se osjećate zbog samog sna prije nego što prebrzo donosite zaključke na javi, piše Your Tango.

"Budite oprezni preuzimajući tuđu interpretaciju značenja vašeg sna. Razmislite o svojim osjećajima i asocijacijama na događaje i likove, a zatim vidite kakvu poruku oni mogu imati za vas", kaže ona. Ovo je devet uobičajenih snova o seksu, ali i njihova značenja.

Snovi o varanju partnera: Snovi o varanju partnera mogu značiti dvije stvari: 1. Suočavate se s određenom krivnjom (ali ne nužno krivnjom zbog varanja) ili 2. Doživljavate neku ponovnu potvrdu strasti koju imate s partnerom. Ako ti snovi o varanju iskoče prije vašeg vjenčanja (što je uobičajeno), to predstavlja novost vaše seksualne strasti. Dakle, ne morate se brinuti kada snovi o seksu uključuju vašu nevjeru.

Snovi o partneru koji vas vara: Postoji velika vjerojatnost da snovi o vašem partneru koji vas vara znače da ste u bunilu, da se osjećate zapostavljeno ili da vam na neki način treba pažnja. San o partnerovoj prevari također može odražavati probleme unutarnjeg samopoštovanja i povjerenja. “Razmotrite kontekst situacije i osjećaje koje imate u snu”, upozorava dr. Koch-Sheras. "Ovo su tragovi značenja seksualnog iskustva za vas."

Snovi o seksu sa slavnom osobom: Budimo realni: tko nije sanjao san u kojem se seksa s nekom slavnom osobom? Iako je potpuno bezopasno sanjati seks s nekim koga vjerojatno nikada nećete ni upoznati, ako sanjate da imate seks s poznatom osobom, to može značiti da imate intenzivnu želju biti uspješni i prepoznati po tom uspjehu. Uglavnom, i vi želite biti zvijezda!

Snovi o orgazmu: Sanjati da doživljavate orgazam nije previše loše jer simbolizira "elektrizirajući završetak nečega". Snovi o orgazmima također mogu značiti da se jednostavno trebate seksati u stvarnom životu ili prebroditi sve nedostatke s kojima se možda suočavate u svom seksualnom životu. A ako je to slučaj, razmislite o tome da kontaktirate seksualnog terapeuta za pomoć u stvarnom svijetu.

Snovi o seksu s osobom istog spola: Ako ste hetero i sanjate seks s osobom istog spola, postoje dva moguća značenja za to: ili to znači da istinski volite sebe i imate snažan osjećaj samoprihvaćanja, ili potpuno suprotno, da imate nesigurnosti u svoju muškost ili ženstvenost. "Razmotrite osobine osobnosti vašeg seksualnog partnera u snu. Biste li mogli više koristiti ovu osobinu u svom životu?" kaže dr. Koch-Sheras.

Snovi o seksu sa šefom: Iako biste mogli misliti da je to neka vrsta potisnute seksualne želje za šefom, ovaj san predstavlja želju za kontrolom, autoritetom i snažnim osjećajem moći. Želite biti šef u svom stvarnom, budnom životu.

Snovi o seksu s prijateljem: Slično snu o seksu sa šefom, seks sa svojim prijateljem ne mora nužno značiti da ga i želite. To može samo označavati bliskost koju dijelite, a ta čvrsta veza se izražava u obliku... seksa. Međutim, ako vas vaš prijatelj privlači na seksualni način, seksualna aktivnost s njim u snu znači da niste spremni izraziti te osjećaje, pa ćete u međuvremenu to rješavati u svojoj glavi. "Seks s nekim kome se divite ili imate pozitivne osjećaje u snu simbol je integracije tog dijela vašeg 'ja' u vaš vlastiti karakter i osjećaj sebe", savjetuje dr. Koch-Sheras. "To je zato što sve u snu predstavlja dio vas."

Snovi o seksu s bivšim:Jednostavno, i ne iznenađujuće, snovi o bivšem znače da se morate prepustiti. Ako ste s nekim novim, ali se još uvijek ne možete otresti tih neugodnih snova o bivšem, možda ste suzdržani prema novoj vezi ili ste zabrinuti da vaš sadašnji partner ima slične kvalitete kao vaš bivši. Pa, nije ni čudo što ovakvi snovi o seksu mogu značiti suzdržanost. Tko želi biti s nekim tko je isti kao njegov prethodnik?

Snovi o oralnom seksu: Sanjati da ili primate ili dajete oralni seks znači da ste na pravom putu - samo nastavite u tom smjeru. Također označava vaše kreativne vještine. Ali ako u snu sami sebi dajete oralni seks, to može značiti da žudite za time da budete zadovoljni sami sobom. 

Istraživanje otkrilo nakon koliko spojeva se parovi prvi put seksaju:

Ključne riječi

Komentara 1

MO
modovisisajteMaraschino
19:42 22.05.2023.

A ja sanjam samo nepoznate žene koje nikad nisam sreo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije