Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Halo, doktore!

Ima 24 godine i 3 godine boluje od teške depresije i anksioznosti

pesimizam, depresija
Thinkstock
21.01.2015.
u 12:45

Naši liječnici savjetuju kako čuvati zdravlje, liječiti se, olakšati tegobe...Posjetite internetsku stranicu ordinacije i postavite pitanje liječnicima: www.ordinacija.hr/halo-doktore

Imam brata od 24 godine. Tri godine boluje od teške depresije i anksioznosti. Doktor mu je propisao tablete Xanax i Deprozel. Njegovo je zdravstveno stanje jako loše. Odbija ići liječniku, posljednji je put bio prije 18 mjeseci. Počeo je i konzumirati alkohol uz tablete. Spava po danu, a po cijele noći je budan. Dnevno spava i više od 12 sati. Agresivan je i nemoralan. Crpi nam svima energiju i provocira. Strah nas je ostaviti ga sama jer je nekoliko puta spominjao da mu se više ne živi. Što nam je činiti?

Odgovara Suzana Kulović, dr. med., psihijatrica, psihoterapeutkinja

Vaš brat ima anksiozno-depresivni poremećaj koji je vjerojatno u sklopu poremećaja osobnosti (navodite da je agresivan i nemoralan, pije alkohol, ništa ne radi, sve maltretira). Treba se javiti psihijatru jer mu je nužna: stroga apstinencija od alkohola, korekcija medikamentne terapije uvođenjem neuroleptika uz Deprozel i Xanax budući da je suicidalan i agresivan, promjena životnog stila – psihoterapija ambulantno ili neka dnevna bolnica, a ako je nužno, onda i stacionarno psihijatrijsko liječenje.

>>Uspješno svladajte strah od visina

>>'Moj sin kašlje već mjesec dana. Sirupi za kašalj nisu pomogli'

Komentara 4

Avatar Ada
Ada
20:06 21.01.2015.

Vjera je najbolji lijek, osobito ispovijed. Što nijedan liječnik ne može, može Bog. Međugorska Gospa ozdravila je mnoge depresije, agresiju i nemoral.

PA
Paton
14:08 21.01.2015.

triba mu sexa

ŽP
Žrtva-postkomunizma
02:39 22.01.2015.

Njemu triba samo sado-mazo seks s ulogom roba jedno 2-3 dana. Traži Dominu u oglasniku da ga ozdravi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije