Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
#brotox

I oni bi bili mladi i bez bora: 'Botoks je među muškarcima popularniji nego ikad!'

Instagram/@thistaylortucker
16.08.2023.
u 07:00

Hashtag #brotox na društvenim mrežama ima više od 17 milijuna pregleda, a mogu se vidjeti i brojni videozapisi u kojima muškarci, njihovi liječnici, partneri i partnerice hvale botoks i ponosno pokazuju rezutate svojih tretmana,

Kako potražnja za botoksom raste i tržište doseže vrijednost od 6,4 milijardi dolara, trendu borbe protiv starenja se u sve većem broju pridružuju i muškarci kojima, čini se, godine smetaju koliko i ženama. Zato sve veći broj njih koristi popularni Botox i na svojim se TikTok profilima otvoreno hvale svojim 'friško' zategnutim licima, pokrećući tako trend nazvan "Brotox", koji potvrđuje da estetski zahvati nisu rezervirani za nježniji spol. A da je Brotox na vrhuncu popularnosti smatra i poznata britanska plastična kirurginja dr. Jennifer Levine, koja kaže da u zadnje vrijeme u svojoj ordinaciji primjećuje enorman porast muških klijenata. "Muškarci nam sve više dolaze i sve je veći dio usluga rezerviran za njih", rekla je za NY Times. A motivira ih, kaže liječnica, želja za većim samopouzdanjem i priznanjem na radnim mjestima; na kojima se, baš kao i žene, stalno natječu s mlađima...

"I muškarci žele izgledati dobro!" dodaje Levine, što potvrđuju i podaci Američkog društva plastičnih kirurga.prema kojima je u 2020. godini infekcije botoksa primilo 182 posto više muškaraca nego u dva prijašnja desetljeća. Botoks je tako među muškom populacijom već nekoliko godina najčešće traženi neinvazivni kozmetički zahvat kojim se žele bez odlaska pod nož barem privremeno riješiti svojih bora.

@stokerplasticsurgery Let's normalize ""brotox""💉 #botox #ilearnedontiktok #botoxinjection #fy #foryou ♬ Streets Slowed (Remix) - Slowed Bunny

Sukladno tome, hashtag #brotox na društvenim mrežama ima više od 17 milijuna pregleda, a mogu se vidjeti i brojni videozapisi u kojima oni, njihovi 'plastičari', partneri i partnerice hvale anti age tretmane i ponosno pokazuju njihove rezultate, potičući i druge da na taj način 'ulažu u sebe'. Prema medicinskoj sestri Liani Sahakyan i suosnivačici medicinskog spa lječilišta u L.A.-u Lauréate Aestheticsa, u takvim liječilištima muškarci čine 20-ak posto ukupnog broja klijenata, što se može zahvaliti njihovom promjenjenom stavu o brizi o sebi, uljepšavanju i dotjerivanju.

"Primijetili smo tijekom posljednjih nekoliko godina stalan porast muških pacijenata koji traže razne kozmetičke tretmane", rekla je, a za botoksom, dodaje, ne zaostaju ni dermalna punila i laserski tretmani, oba zahvata također vrlo popularna među muškarcima. "O popularnosti Brotox trenda najbolje govori činjenica da se u zadnje vrijeme diljem SAD-a otvaraju estetski medicinski centri rezervirani samo za muškarce", dodaje Sahakyan, a ono što je prije bilo tabu i o čemu su malobrojni javno govorili, sada je TikTok hit; a videa muškaraca koji se uljepšavaju (i to ne skrivaju!) postaju viralna i osiguravaju lajkove.

Plastični kirurg "napravio" savršenu ženu, a zatim je i zaprosio

Komentara 3

Avatar Ponikvarac
Ponikvarac
16:50 16.08.2023.

Imam 55 godina malo botoks i par viagre cilo lito hvatam strankinje ispod 25. E živote divan li si..

Avatar Jopa
Jopa
09:11 16.08.2023.

To "muškarci" je za modne mačke i slične muškarčine..

DU
Deleted user
08:24 16.08.2023.

A ludoga svita.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije