Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od Seinfelda do Uvoda u anatomiju

VIDEO Hrvatska se pojavljuje u mnogim svjetski poznatim serijama: Evo u kojima

screenshot/Kako sam upoznao vašu majku
07.03.2024.
u 12:30

Iako nam to često promakne gledajući našu omiljenu seriju ili emisiju, ove scene predstavljaju Lijepu Našu u svijetu.

Od Simpsona do Uvoda u anatomiju - Hrvatska je imala niz 'kratkih epizodnih uloga’ u nekim od najpopularnijih američkih TV emisija. I, iako nam to često promakne gledajući našu omiljenu seriju ili emisiju, ove scene predstavljaju Lijepu Našu u svijetu, piše Croatia Week.  U nastavku pogledajte neke od njih.

The Simpsons: Hrvatska vještina izrade automobila prikazuje se u epizodi Simpsona. U sceni kada Homeru Simpson razbije svoj auto jer je čitao magazin dok je vozio, dolazi vučna služba i govori mu da mu je auto napravljen u Hrvatskoj - od starih dijelova Sovjetskih tenkova. 

 

Kućanice: Hrvatska – u ovoj popularnoj seriji Hrvatska je mjesto za avanturiste. Renee tako u jednoj epizodi podsjeća Lynette kako je prije bila pustolovna te putovala po Hrvatskoj. 

 

Teorija velikog praska: U jednoj epizodi Howard pokušava oraspoložiti Leonarda govoreći mu da ne mora više plakati za Penny jer stotine Hrvatica samo čekaju da im se on javi. 

 

Seinfeld: George i Jerry spominju hrvate dok gledaju teniski meč. 

 

Uvod u anatomiju: Jednooko čudovište po imenu Pool, koje je dizajnirala tada 12-godišnja Hrvatica Karla Reljić, prikazano je na setu Uvoda u anatomiju. 

Foto: Screenshot/Uvod u anatomiju

Malcolm u sredini: Fotografija koja visi na zidu prikazuje Zagrebačku katedralu, a u prostoriji se nalazi i hrvatska zastava u epizodi 'Idin ples'.

Foto: Screenshot/Daily Motion
Foto: Screenshot/Daily Motion

Kako sam upoznao vašu majku: Djelo hrvatskog naivnog umjetnika Ivana Rabuzina ‘6 bijelih cvjetova’ krasilo je zid u sceni posljednje epizode serije Kako sam upoznao vašu majku.

Foto: screenshot/Kako sam upoznao vašu majku

Jeopardy!: Hrvatska je kao kategorija predstavljena u legendarnoj američkoj televizijskoj igri Jeopardy! prvi put prošli tjedan. Iako je u emisiji bilo dosta pitanja vezanih uz Hrvatsku, ovo je prvi put da postoji posebna kategorija.

Foto: screenshot/Yotube

Orange Is the New Black: Hrvatski prehrambeni proizvodi poput Napolitanki, Vegete, Ajvara, Jadra i Domaćice pojavili su se na policama trgovina u osmoj epizodi 7. sezone.

Foto: screenshot/Orange is the new black

 

Komentara 7

DU
Deleted user
15:17 07.03.2024.

Zaboravili ste lik "The Croat" (kojega glumi Željko Ivanek) u nastavku The Walking Dead, Dead City.

TO
tow
15:16 07.03.2024.

Ima još puno primjera. Serija Office - Dwight govori kako mu je stolni tenis najdraži sport, a Hrvat Zoran Primorac omiljeni tenisač. Nemoguća misija 5 - Tom Cruise spominje kako je bio na tajnom zadatku u RH. Film 13 SATITI - spominje se kako je najbliža postrojba američkih specijalaca koja može intervenirati u Libiji stacionirana u HRV.

WC
wolf_cro2
18:04 08.03.2024.

Ima jedna epizoda Seinfelda gdje su ugrađivali tuševe. U jednoj prilici netko kaže 'Srbi su poznati po proizvodnji tuševa' a Seinfeld odgovara 'Ne bih rekao po njihovom izgledu.'

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije