Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraživanje

Hrvati najkvalitetnijima smatraju Mercedes, U2, Gibonnija i Merkel

u2, koncert, 2.dan
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
18.10.2011.
u 17:55

Upravo završeno opsežno istraživanje QUDAL – Quality – DEEPMA prvi put pokazuje preferencije, mišljenja i iskustva hrvatskih građana kada je riječ isključivo i samo o kvaliteti.

Hrvatski građani najkvalitetnijima smatraju Mercedes, U2, Gibonnija, Angelu Merkel... pokazali su rezultati prvog hrvatskog istraživanja QUDAL – Quality – DEEPMA koje je u rujnu ove godine za tvrtku Axios u Hrvatskoj proveo Centar za istraživanje GfK u više od 200 kategorija. Hrvatske građane pitalo se u istraživanju QUDAL (QUality meDAL) što bi oni kupovali te što bi koristili da im pri kupnji novac nije nikakav problem i da pri odluci o kupnji i konzumaciji vode računa isključivo i samo o kvaliteti.

U kategoriji "Automobili općenito" na prvom mjestu uvjerljivo se smjestio Mercedes. Slijede ga BMW, Volkswagen, Opel, Audi i Peugeot.

Cijenimo kvalitetu U2, ali i Miše Kovača

Kada je riječ o stranim glazbenim bendovima, na prvo mjesto smjestila se irska grupa U2, zatim britanski The Beatlesi, potom Rolling Stonesi i Red Hot Chili Pepersi. U kategoriji “Hrvatski pjevač / pjevačica” prvo mjesto zauzeo je Zlatan Stipišić Gibonni. Oliver Dragojević smjestio se na drugo mjesto, a treće mjesto pripalo je Mati Miši Kovaču. Nakon Kovača slijede Severina, Nina Badrić te Jelena Rozga.

Od hrvatskih glazbenih skupina, prema kvaliteti, najviše cijene Parni valjak. Drugo i treće mjesto dijele Prljavo kazalište i Magazin. Slijede TBF, Hladno pivo te Colonia.

Fasciniraju nas Merkel i Obama

U kategoriji "Političar / političarka u svijetu" na prvom mjestu uvjerljivo se smjestila njemačka kancelarka Angela Merkel. S prilično velikim zaostatkom u broju glasova slijedi američki predsjednik Barack Obama. Na trećem mjestu smjestio se bivši predsjednik i aktualni ruski premijer Vladimir Putin, pokazalo je istraživanje.

Komentara 36

OB
-obrisani-
18:07 18.10.2011.

Hrvati očito pojma nemaju.....mercedes već jako dugo nije IN i neklvalitetan je

Avatar WindFucker
WindFucker
18:13 18.10.2011.

Prema rezultatima ovog istraživanja, zaključio bih da su Hrvati ili snobovi ili seljaci... Tek tu i tamo prepoznajemo kvalitetu...

DU
Deleted user
21:13 18.10.2011.

BMW ueber alles ZZ Top Putin (lukaviji od svih)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije