Naslovnica Lifestyle Moda & ljepota

Hit je staklena kosa s maskom od kavijara i uljem s prahom rubina

Novu su kolekciju predstavili u salonu “Do šminke i frizure za pol vure”, specijaliziranome za brzinsko sređivanje po uzoru na bivše češljaonice
22. rujna 2018. u 17:16 2 komentara 1486 prikaza
Otvorenje frizerskog salona "Do šminke i frizure za pol vure"
Foto: Filip Kos/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Kako izgleda kada se boje za mnoge najljepšega godišnjega doba presele na kosu i lice? Odgovor imaju stilistice salona “Do šminke i frizure za pol vure” koji je svoju jesensku kolekciju predstavio u novootvorenom lokalu u Bosanskoj 6. Ana Kuštre i Irena Königsknecht ondje kriju i instant-rješenja za frizuru i make-up koja su savršena za žene užurbanoga stila života.

 džep traperice razlika Zašto su džepovi na ženskim trapericama manji? Evo odgovora...

Nakon posla, prije kave

– Iako su nam glumci velik dio klijentele, naša su ciljana skupina žene između 30 i 40 godina koje, primjerice, poslije posla dolete u salon na brzinsku frizuru i šminkanje budući da imaju dogovoren sastanak, kavu s prijateljicama ili nešto drugo. Zaštitni nam je znak to što nakon pola sata tretmana izgledaju kao da su se sređivale satima – govori Ana Kuštre.

Inspiracija za takav koncept bile su im nekadašnje zagrebačke češljaonice u koje su gradske frajle dolazile na “lickanje” do sljedeće frizure. “Brzinski” način rada pokazao se uspješnim pa su prvi salon od 15 kvadrata zamijenile onim od 40. Najavljuju i da će nastavljati predstavljati trendove u frizersko-šminkerajskom svijetu te za svaku sezonu imati novu kolekciju. Ove se jeseni, pak, nose geometrijski rezovi, klasični bob s ravnim linijama, oštre asimetrične frizure, a sve to u prirodnim tonovima.

Otvorenje frizerskog salona "Do šminke i frizure za pol vure"
1 / 6
Otvorenje frizerskog salona "Do šminke i frizure za pol vure"

Crveni ruž bez maskare

– Kosa nakon ljeta vapi za hidratacijom i njegom, a ovogodišnji je najveći hit spojio ugodno s korisnim. Riječ je o tzv. staklenoj kosi koja je potpuno ravna, ispeglana i sjajna zahvaljujući hranjivim maskama i uljima kojima se tretira – ističe A. Kuštre.

U salonu “Do šminke i frizure za pol vure”, primjerice, takva će kosa biti nahranjena maskom na bazi kavijara te uljima sa sitnim prahom zlata, dijamanta i rubina. A što se tiče make-up trendova, naglasak je opet na prirodnom.

Jesenska kolekcija Diane Viljevac 2018 minimalni detalji Odmak od dosadašnjih kolekcija: Pogledajte haljine Diane Viljevac za modnu jesen 2018.

Zlatno je pravilo da, ako se jako naglase oči, na usne obvezno ide “nude” ruž i obrnuto. Koristi li se, recimo, žarkocrveni ruž, na oči ne treba ni maskara. Često klijentice toliko vape za prirodnim izgledom da čak traže da im nacrtamo pjegice koje izgledaju baš kao da su rođene s njima – zaključuje A. Kuštre.

A1
PROMO
Pogledajte kako je karlovački slatkovodni akvarij postao primjer uspješnog poslovanja

A1 izdvaja za Vas