Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oprezno

HAK objavio: Ne vozite se u automobilu u zimskoj jakni, može biti opasno!

Ilustracija
Pixabay/ilustracija
05.11.2021.
u 10:30

Razlog je zapravo vrlo logičan i vrijedi za sve - vozača, suvozača i djecu.

Hrvatski Auto Klub objavio je upozorenje za vožnju automobila u zimskim mjesecima.

Kako pišu, tijekom vožnje ne biste trebali nositi zimsku jaknu, a razlog je sigurnosne prirode. Kada preko deblje jakne i više slojeva odjeće zavežete sigurnosni pojas, on gubi svoju funkciju.

Zbog zimske odjeće pojas se pomiče, nije pripijen direktno uz tijelo i čak pri niskoj brzini može izazvati ozljedu, pokazao je crash test koji je proveo ADAC.

Bez struganja otopite led sa stakla u nekoliko sekundi

Pri brzini od 16 km/h, što je neka prosječna vrijednost kada na stražnji dio vozila naleti drugo vozilo, pojas više nije imao nikakvu funkciju jer je vozač bio odjeven u jaknu.

Isto pravilo vrijedi i za djecu i suvozače, pa HAK savjetuje da prije vožnje skinete jakne i ugrijete automobil.

Genijalan način da sami lako očistite sjedala u autu

Ilustracija
1/7

Komentara 2

Avatar Vakserčina
Vakserčina
19:32 07.11.2021.

HAK predlaže da auto upalimo 15 prije polaska da se zagrije pa u njega možemo u majici na špaline. Tad pojas najbolje drži. Pametno. Samo što će na to reć mala Greta.... što se ekologije tiče?

NO
No1
11:37 05.11.2021.

Ako u moj auto netko udari odozada, onda meni pojas ne znaci nista posebno. Pvi udar ce me zakucati na moje sjedalo i idem zajedno s autom. Iduci pomak prema naprijed i nije nesto. Mozda je HAK mislio na vozilo koje se zabija. To je druga prica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije