Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zdravstveni savjetnik

Gubitak sluha kod djeteta prepoznaje se najčešće oko prve godine života

beba
Foto: Shutterstock
19.05.2014.
u 15:00

Ako djetetov sluh nije provjeren u rodilištu, 15. mjesec ključan je za ispitivanje sluha, upozorava liječnica

PITANJE: Može li se kod djeteta prepoznati gubitak sluha, odnosno koji su simptomi i kada je vrijeme za posjet liječniku?

Ivona (Zagreb)

ODGOVOR: Gubitak sluha kod djeteta prepoznaje se najčešće oko prve godine života kada počinje intenzivnije usvajanje gukanja i pojednostavnjenih riječi. Danas je u Republici Hrvatskoj obvezan takozvani screening sluha u rodilištima (I. stupanj provjere) i djeca koja su pozitivna dalje se prate (II. stupanj provjere). Ako djetetov sluh nije provjeren u rodilištu, 15. mjesec je ključni čas za ispitivanje sluha.

>>Smije li dijete s upalom uha izlaziti van u šetnje?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije