Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savjeti za ljepotu

Sušite li kosu vrućim zrakom? Evo što savjetuju stručnjaci

sušenje kose
Foto: Thinkstock
1/2
25.11.2013.
u 09:00

Tajne lijepe i njegovane kose otkrivaju frizeri poznatih i slavnih Ryan Richman i Josue Perez.

Nema kućanstva u kojem danas ne postoji sušilo za kosu, a vjerojatno ga upotrebljavate više puta tjedno. Ako ste među onima koji kosu prosuše tek toliko da mogu istrčati van, vjerojatno niste ni svjesni mogućnosti koje ima sušilo za kosu.

Tajne lijepe i njegovane kose te trikove koje možete izvesti s vrućim zrakom otkrili su frizeri poznatih i slavnih Ryan Richman i Josue Perez, a prenosi Huffington Post. Za početak, tvrde, kosu nije preporučljivo sušiti s jako vrućim zrakom. Važno je koristiti odgovarajuće sušilo na kojem možete prilagoditi temperaturu zraka i brzinu puhanja. Sušilo bi trebalo sadržavati barem dvije postavke, uključujući postavku za nisku temperaturu zraka. Struktura kose može se oštetiti ako kosu predugo sušite ili je sušite vrlo vrućim zrakom.

Kosa može postati suha, krhka i popucalih vrhova, a vlasište nadraženo. Ako ste među onima koje imaju kovrče ili sušilo za kosu koriste najčešće za sušenje šiški, preporuka je kupiti sušilo "slabije snage".

Najjača snaga sušenja koristi se samo kada sušite jako čvrstu i neukrotivu kosu ili kada želite brzo ukloniti višak vlage na mokroj kosi (da se ne cijedi), ali čak i tada nemojte držati sušilo usmjereno dugo na jednu točku. 

Sušenje kose na najslabijoj "razini" preporučljivo je za osobe sa slabom i tankom kosom, koja lako puca i brzo se presuši. Richman smatra da je završni "touch" hladnim zrakom odličan za kovrče. Isto je i za držanje uvijača na kosi. Richman preporučuje sušiti kosu na uvijačima hladnijim zrakom.

Tehnologija iona, koja se danas upotrebljava pri proizvodnji nekih modela sušila za kosu, radi na principu razbijanja molekula vode pa sušila koja rade na ovom principu brže će osušiti kosu. To je još jedan od razloga zašto se ne bi trebalo sušiti jako vrućim zrakom. Najčešće se ne ostavlja vremena za provjeru je li kosa zaista suha kada se "ohladi" od vrućeg zraka pa se često dodatno i nepotrebno isušuje vrućim zrakom. Richman tvrdi da se kosa najčešće previše isušuje oko lica jer se taj dio frizure najviše ističe pa se pramenovi kose oko lica najviše i tretiraju, uvijaju i suše. 

Richman ističe da se većina danas koristi difuzorima te napominje da i osobe s drugim tipovima kose, ne samo one s kovrčama, mogu imati dobrobiti zbog toga. Perez savjetuje osobama s blago kovrčavom ili valovitom kosom da se koriste difuzorima, ali ne na najjačoj snazi sušenja. Na taj će način kovrče ostati nježnije i podatnije, neće se zapetljati i manja je vjerojatnost da će postati "neposlušne".

Bez obzira na to koju vrstu kose imate i kojim se sušilom za kosu služite, ovaj dvojac, Richman i Perez naglašavaju važnost nanošenja seruma, spreja i losiona na kosu koji pomažu u zaštiti kose prije izlaganja vrućem zraku sušila za kosu.

Pogledajte video kako napraviti frizuru pojačanog volumena za tanku kosu.

>>Ispada vam kosa? Otkrijte moguće uzroke

Ključne riječi

Komentara 1

SL
Slivnjak
15:05 26.11.2013.

Moj komentar na ovako glupom članku je da nemam komentara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije