Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbjegavajte toplinu i jake šampone

Frizer otkriva nekoliko jednostavnih pravila s kojima će boja kose dulje trajati

Shuttershock
18.04.2021.
u 07:00

Ako kosu nakon bojanja operete prije nego što prođu 72 sata, boja će se s vlasi skinuti i prije nego se kutikule zatvore, kaže britanski frizer Rob Czlapke

Frizer i vlasnik salona u Manchesteru Rob Czlapke kaže da su kemikalije iz šampona jedan od najvećih razloga zašto kosa brzo gubi boju, jer šamponiranje uklanja prirodna ulja i uništava joj teksturu.

- Šamponiranjem se, osim loših ulja i prljavštine, uklanjaju i zdrava ulja koja vlasište proizvodi kako bi zaštitilo kosu - rekao je Czlapke koji kaže da šampon žlijezde potiče da proizvedu još više ulja, što onda rezultira s masnom kosom.

- Zato treba izbjegavati jake šampone koji sadrže puno kemikalija: konzervanse, sulfate i sintetičke mirise - objasnio je.

Jedna od najseksi glumica (56) snimljena u Italiji, mnogi će ju teško prepoznati u ovom izdanju

1/9

Umjesto njih on preporučuje šampone na bazi esencijalnih ulja s organskim sastojcima koji će očistiti vlasište, a boju ostaviti postojanom..

- S njima će se kosa imati priliku oporaviti od bojanja i dulje će ostati zdrava, a i boja će dulje trajati - dodaje on i objašnjava kako se se još bojama za kosu može produljiti vijek:

Nakon bojanja kosu nemojte prati barem 72 sata 

Svaki pramen kose sadrži sitne pore (kutikule) koje se kod procesa bojanja otvaraju da upiju novu boju, a nakon nekog vremena se opet zatvaraju.

Foto: Shuttershock

- Ako kosu nakon bojanja operete prije nego što prođu 72 sata, boja će se s vlasi skinuti i prije nego se kutikule zatvore - kaže Czlapke.

Bojanu kosu perite s hladnijom vodom

Kutikule se otvaraju i oštećuju i od visoke temperature, pa pranje kose u mlakoj vodi također pomaže da boja dulje traje. 

Ostavite kosu da se osuši na zraku

Sušenje kose fenom isto može oštetiti kutikulu i boju, pa ju ostavite da se suši prirodno.

Izbjegavajte ravnanje i kovrčanje bojane kose

Zbog korištenja alata za oblikovanje kose odmah nakon pranja tjeme ne stiže stvorila zaštitna ulja, a oštećuju se i pigmenti boje.

- Ako planirate izlazak, pustite da prođe nekoliko sati između pranja i oblikovanja kose - savjetuje frizer.

Foto: Shuttershock

Operite kosu vodom

Ako kosu morate često prati da bi uklonili prljavštinu i znoj, da se sačuvaju boja i prirodna ulja dodatno ju isperite i nemojte nakon toga koristiti nikakve proizvode za stiliziranje, poručio je Czlapke za Mirror.

Slijedite ove korake za čistu i mirišljavu kupaonicu!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije