Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vješalice

Figurice, zdjele i kaktusi za jakne

hanger (1)
Foto: Arhiva VL
1/15
19.10.2011.
u 16:55

Da jakne ne bismo samo nosili, nego i čuvali sa stilom, tu su maštovite vješalice koje podjednako dobro izgledaju s odjećom ili bez nje

Da bi se najobičnija jednonožna vješalica, kakvu smo navikli viđati u uredima i liječničkim čekaonicama, pretvorila iz Pepeljuge u princezu, dizajnerica Francesca Petricich "zaposlila" je figurice. Tako je nastala zabavna vješalica Gino Rack na kojoj su čovječuljci od izdržljive plastike zaglavili u položaju nezgodnom za njih, ali odličnom za vješanje odjeće.

U osmišljavanju nesvakidašnjih samostojećih vješalica briljiraju jake snage domaćeg dizajna: studio Grupa s minimalističkom vješalicom Figura, dvojac Atmosfera s konstrukcijom sastavljenom od njihova poznatog elementa "boomeranga".

Koraljka Vlajo dizajnirala je multifunkcionalnu vješalicu Bull za odlaganje odjeće u rasponu od ležernog prebacivanja pulovera i hlača do urednog slaganja košulja i sakoa, a Antonio Šunjerga autor je "kaktusa" izrađenog od hrastovine i zeleno obojene bukovine. I talijanski Plust, poznati proizvođač futurističkog namještaja od plastike, potražio je nadahnuće za vješalicu u obliku kaktusa.

I zidne vješalice poručuju zbogom svojim neuglednim "precima". Iz tvornice Konstantin Slawinski dolazi zgodna "rešetka" SL28 James koju je Samuel Treindl dizajnirao tako da se izdiže iz bazne plohe, stvarajući praktično spremište za šalove.

Stefano Giovannoni stvorio je vješalicu Bridge modernizacijom klasične cik-cak strukture pomoću obojene plastike i modularnog slaganja za produženje po želji. A metalna kreacija PO/0302, koju je Carlo Contin dizajnirao za proizvođača Cappellini, podsjeća na pribadače zabodene u zid!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije