Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tajne Bijele kuće: U obitelji Kennedy bilo je mnogo zapletenih odnosa

FBI tragao za pismom koje je Jackie slala bivšoj suparnici

jackie
Reuters
19.09.2009.
u 11:08

Jackie, udovica američkog predsjednika Johna Kennedyja, poslala je rukom pisano pismo svojoj jetrvi Ethel kao izraz sućuti samo nekoliko sati pošto je Sirhan Sirhan hicima usmrtio Roberta Kennedyja.

Draga Ethel, zasigurno si jako umorna, no ja sam cijelu noć ostala budna moleći za tebe... To je početak 41 godinu starog pisma čiji nestanak iz obiteljske arhive i nedavan pronalazak u jednoj aukcijskoj kući posljednjih dana istražuje FBI.

Jackie, udovica legendarnog američkog predsjednika Johna Kennedyja, poslala je ovo rukom pisano pismo svojoj jetrvi Ethel kao izraz sućuti samo nekoliko sati pošto je Sirhan Sirhan hicima usmrtio Roberta Kennedyja. Pismo je prije nekoliko godina netragom nestalo iz rezidencije Kennedyjevih u McLeanu na jugu SAD-a, a nepoznati ga je ponuđač preko aukcijske kuće Heritage ponudio javnosti. Kennedyjevi su za nestanak pisma doznali tek kad je oglašena njegova prodaja.

- Riječ je o privatnoj imovini moje majke, predmetu koji ima veliku sentimentalnu vrijednost. Većina bi ljudi očajavala da se njihove uspomene oglase na javnoj prodaji, izjavio je u Philadelphiji Inquirer Max Kennedy, sin pokojnog ministra pravosuđa i predsjedničkoga kandidata.

Iako ne sadrži nikakve povjerljive podatke ni brižno skrivane tajne, pismo je već tijekom najave dražbe postiglo vrijednost od 25 tisuća dolara, a visokoj cijeni pridonijela su i nedavno objavljena nagađanja o mogućoj četverogodišnjoj ljubavnoj vezi Roberta i Jackie u koju su navodno ušli samo pola godine nakon atentata u Dallasu.

U prilog tvrdnji o vezi govori i to što je nalog za isključivanje aparata koji su ranjenog Roberta Kennedyja održavali na životu dala upravo Jackie, a ne njegova supruga Ethel. Pismo koje se gotovo pola stoljeća nakon tih događaja pojavilo na dražbi FBI je zaplijenio, a prema najavama, uskoro će biti vraćeno Kennedyjevima.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
19:38 20.09.2009.

Koji je to kourec \"jetrva\" i na kojem je to jeziku?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije