Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smile Design

Metodom pjeskarenja protiv zubnog plaka

osmijeh
Foto: Thinkstock
1/2
25.04.2014.
u 09:13

Čišćenje kamenca i pjeskarenje potpuno su bezbolne, neinvazivne i sigurne metode, stoga nema nikakva razloga da odgađate svoj posjet stomatologu

Koji su praktični savjeti za sprečavanje stvaranja kamenca na zubima?

(Antonija, Slavonski Brod)

Čišćenje kamenca i pjeskarenje potpuno su bezbolne, neinvazivne i sigurne metode, stoga nema nikakva razloga da odgađate svoj posjet stomatologu. Nakon svakog obroka razne mikročestice i pigmentacije iz hrane i pića zaostaju na površini zuba te predstavljaju važan uzročni faktor u nastanku pojedinih patoloških procesa poput karijesa i parodontitisa.

Četkica, zubna pasta i vodice za ispiranje nužni su u ispravnoj oralnoj higijeni, no ne i dovoljni, jer je za održavanje zdravlja vaših zuba ipak potreban redoviti stomatološki pregled.

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Pjeskarenje je metoda profesionalnog čišćenja zuba koja uspješno otklanja sve pigmentacije s površina zuba te sprečava nastanak zubnog plaka, gingivitisa i parodontitisa.

To je čišćenje zubi uz pomoć mlaza sitnih čestica natrijeva bikarbonata koje uklanjaju zubni plak i pigmentacije. Sam postupak, ovisno o količini naslaga na zubima, traje od 15 do 30 minuta, a zubi su nakon njega sjajni i ispolirani te manje skloni ponovnom nakupljanju plaka i pigmentacija.

>>Gnjusna istina o četkicama za zube

>>Evo kako pretilost utječe na zdravlje vaših zubi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije