Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smile Design

Evo kako pretilost utječe na zdravlje vaših zubi

vaga, djevojka, žena, mršavljenje, vaganje, pretilost, težina, debljina (1)
Pixsell
14.04.2014.
u 10:55

Istraživanja pokazuju i da prekomjerno uhranjene osobe imaju veći broj karijesom zahvaćenih zuba u odnosu na normalno uhranjene osobe

Jesu li pretilost i oralno zdravlje povezani u negativnom kontekstu? (Ivančica, Zadar)

Pretilost je čimbenik koji utječe na nastanak brojnih bolesti, a istovremeno ima i negativan utjecaj na oralno zdravlje. Istraživanje je pokazalo da je današnji čovjek u usporedbi sa svojim precima otežao u prosjeku 8 kilograma, dok je prosječna suvremena žena teža 7 kilograma.

Istraživanja pokazuju i da prekomjerno uhranjene osobe imaju veći broj karijesom zahvaćenih zuba u odnosu na normalno uhranjene osobe. Ubrzan tempo života ostavlja nam malo vremena za uravnoteženu prehranu.

Posljedica nedostatka vremena je konzumiranje brze hrane koja je bogata jednostavnim ugljikohidratima koji su odgovorniza nastanak karijesa i pretilost.Izbalansirana prehrana pozitivno utječe na opće i oralno zdravlje. Promjenom načina prehrane možete spriječiti nastanak novih oštećenja zuba i desni.

Savjet stomatologa: Redovitim stomatološkim pregledima možete spriječiti nastanak novihkarijesnih lezija. Stomatolog vas može upozoriti na pogreške u prehrani koje imaju loš utjecaj naoralno zdravlje.

>>Novi osmijeh i sjajni zubi za samo 45 minuta

>>Evo što će pušenje učiniti vašim zubima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije