Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korisno

Evo zašto biste jaja trebali peći na maslinovu ulju

Shutterstock
02.09.2019.
u 11:35

Odličan su izbor za doručak, ali važno je paziti na to kako se pripremaju

Sadrže oko sedam grama proteina i ako ih ne pripremate na mnogo masnoće, mogu biti vrlo zdrav obrok. Uz maslinovo ulje jaja će dobiti potpuno novi okus.

Suncokretovo ulje zamijenite maslinovim i time ćete, osim esencijalnih antioksidansa koji su nam potrebni jer se bore protiv slobodnih radikala u organizmu, osigurati i znatno ukusniji obrok. 

Istraživanja su pokazala da priprema namirnica na biljnom ulju nije najbolji izbor za zdravlje jer "obična"  biljna ulja zagrijavanjem otpuštaju štetne sastojke, aldehide. Iako je i maslinovo ulje biljno, zagrijavanjem ovog ulja ipak se otpušta manje aldehida. Istodobno, brže se zagrijava, što čini da se jaja brže ispeku, a zadrže punoću okusa. 

Pogledajte koliko muškarci poznaju ženske proizvode: 

Ključne riječi

Komentara 16

MO
modovisisajteMaraschino
12:15 02.09.2019.

ulje ne smije na visoku temperaturu! najbolji recept je: izrežite špek (slaninu, a još bolje ako je domaća) i prepržite malo na tavi bez dodavanja masti ili ulja i onda ispecite jaja na tome. po želji kombinirajte i druge sastojke. nema boljeg.

NE
nešperlin
13:17 02.09.2019.

Ili na maslacu ili na špekecu

VJ
vjeko68
14:52 02.09.2019.

Jaje na domacoj svinjskoj masti, domaci kruh ispod peke i domace kiselo mlijeko. Jos ako imam srece da nabavim jaja od koke pirge koja je trckarala po nekom dvoristu (takozvana "zivicarka") ... eeh mojoj sreci nema kraja. Pozdrav svim ljudima dobre volje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije