Naslovnica Lifestyle

Evo zašto biste jaja trebali peći na maslinovu ulju

Odličan su izbor za doručak, ali važno je paziti na to kako se pripremaju
02. rujna 2019. u 11:35 18 komentara 8872 prikaza
Foto: Shutterstock

Sadrže oko sedam grama proteina i ako ih ne pripremate na mnogo masnoće, mogu biti vrlo zdrav obrok. Uz maslinovo ulje jaja će dobiti potpuno novi okus.

 | Autor :

Vrlo zanimljivo Pogledajte kako sačuvati hranu što dulje

Suncokretovo ulje zamijenite maslinovim i time ćete, osim esencijalnih antioksidansa koji su nam potrebni jer se bore protiv slobodnih radikala u organizmu, osigurati i znatno ukusniji obrok. 

Vrlo korisno Bacate jaja, kruh, rižu i mlijeko u smeće kod isteka roka? Možda ne biste trebali

Istraživanja su pokazala da priprema namirnica na biljnom ulju nije najbolji izbor za zdravlje jer "obična"  biljna ulja zagrijavanjem otpuštaju štetne sastojke, aldehide. Iako je i maslinovo ulje biljno, zagrijavanjem ovog ulja ipak se otpušta manje aldehida. Istodobno, brže se zagrijava, što čini da se jaja brže ispeku, a zadrže punoću okusa. 

Pogledajte koliko muškarci poznaju ženske proizvode: 

r
Reserved
Globalno popularna serija Igra prijestolja je završila, no čini se da je njezin utjecaj na modu itekako prisutan
  • modovisisajteMaraschino:

    ulje ne smije na visoku temperaturu! najbolji recept je: izrežite špek (slaninu, a još bolje ako je domaća) i prepržite malo na tavi bez dodavanja masti ili ulja i onda ispecite jaja na tome. po želji kombinirajte i druge sastojke. nema boljeg.

  • nešperlin:

    Ili na maslacu ili na špekecu

  • vjeko68:

    Jaje na domacoj svinjskoj masti, domaci kruh ispod peke i domace kiselo mlijeko. Jos ako imam srece da nabavim jaja od koke pirge koja je trckarala po nekom dvoristu (takozvana "zivicarka") ... eeh mojoj sreci nema kraja. Pozdrav svim ljudima dobre volje!