Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrlo zanimljivo

Pogledajte kako sačuvati hranu što dulje

Shutterstock
30.08.2019.
u 06:40

Postoje savjeti kako da hrana što dulje ostane svježa, a stvar je u obraćanju pažnje na detalje

Neke namirnice propadnu zbog roka trajanja, dok druge zbog pogrešnog skladištenja. Ovi korisni savjeti će ih dulje zadržati na životu. 

Čitanje deklaracije 

Važno je znati rok trajanja hrane i upotrijebiti je unutar tog razdoblja. Do tada će hrana ostati u najboljem stanju, samo ako se pravilno skladišti

Prenamjena namirnica 

Dok neki odmah bacaju namirnice, važno je znati da se odrežena hrana može iskoristiti i za neke druge stvari. Na primjer, jaja koja su blizu isteka mogu se koristiti u kombinaciji s vodom kao maska za kosu. 

Zamrzavanje viška

Foto: Shutterstock

Kada se čini da će voće propasti, dobra ideja je staviti ga u vrećicu i zamrznuti. Kasnije se može koristiti ili u kolačima ili za izradu smothieja. 

Čuvanje u hladnjaku

Hladnjak uvijek treba biti namješten na pravu temperaturu. Temperatura između 1°C i 5°C  stupnjeva je idealna, dok je za zamrzivač najbolja temperatura -18°C ili niže.  Važno je i ukloniti otvorene limenke koje u hladnjaku stoje neko vrijeme, kao i povrće koje je trulo. 

Pogledajte ljubavne savjete s Trešnjevačkog placa:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije